Skip to content
Fotokursus

Fotokursus 1

Fotokursus 1 - Bliv bedre til at skabe de gode billeder

Er du en af de mange der godt kan lide at tage billeder men det kniber med at komme godt i gang?

De gode billeder laver vi bedst i hovedet – ikke i kameraet. På dette kursus lærer du både, hvad du skal se efter og hvordan kameraet virker, så du endelig kan få de gode billeder i kassen.

Du får masser af praktiske øvelser med de gode rutiner, der gør at du kan få de samme resultater igen og igen. Vi bevæger os væk fra auto, så du får fuld kontrol over funktionerne. Vi udveksler erfaringer og snakker indbyrdes om billederne og giver hinanden respektfuld kritik.

Vi kommer igennem teknik, eksponering, optagelse, komposition, farvelære, historiefortælling mm.  og vi arbejder mest med at lave de gode billeder færdige i kameraet. Sidst i forløbet kommer vi også en smule ind på efterbehandling af billeder.

Kurset henvender sig til både nybegyndere og lidt øvede, eller for dig der har 'kunnet engang', men gerne vil have opfrisket din viden og rutine – eller hvis du overvejer at melde dig ind i – eller lige er begyndt i, en fotoklub.

Værd at vide

Vi slutter hver gang med at se hinandens billeder på en projektor. Det foregår ved at du afleverer dine udvalgte billeder til underviseren via kameraets kort eller USB-stik. Det er nemmest at du bruger en bærbar computer til sortering af billeder, før fremvisning.

Vil du arbejde med efterbehandling skal du også medbringe computer. Vi kommer i begrænset omfang ind på hvilke programmer der findes til efterbehandling, herunder også et gratis Open Source program.

Har du computer med, skal du selv kunne bruge den. Det vil sige oprette mapper, kopiere/flytte/sortere filer, se billeder mm.

Den første aften

Medbring eget digitalkamera med opladet batteri og tomt hukommelseskort og en standardzoom. Du skal helst have et kamera, der kan indstilles manuelt, men det kan de fleste.

Har du ikke et kamera, men overvejer at købe et, kan du få et godt råd på den første aften.