Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Raku brænding og keramik hos FOF Sydjylland

Raku brænding

Raku brænding

Raku brænding er en ældgammel metode at brænde keramik på, som oprindeligt stammer fra Japan, hvori man tager emnerne ud af ovnen mens de er brandvarme og lader dem køle i luften. Dog er metoden i vesten en smule anderledes, end den traditionelle måde at raku brænde på, da vi tager emnerne ud af ovnen mens de er varme, lufter dem kort, og dernæst putter dem ned i en tønde med noget brændbart materiale, som f.eks. træspåner.

Det der gør raku brænding så unikt, er det "ukontrollerbare" spil, der kommer frem i udtrykket af glasuren på emnet. Det er en meget spændende måde at brænde keramik på, da man hele tiden skal være på dupperne, da man leger med ting der er glohede.

Du får rig mulighed for at lave dine helt egne emner i ler, om det er noget skulpturelt eller noget mere funktionelt.

Du behøver ingen baggrund inden for dét at arbejde i ler, da vi bruger de første lektioner på, at lære at arbejde med materialet, og dernæst fokusere vi på at lave emner til raku brændingen.

Det skal dog siges fra underviseren, at det ikke anbefales at man laver emner, der bruges til madvarer, da raku brændingen ikke gør emnerne fødevaregyldige