Skip to content

Kontoret holder sommerferie og er tilbage igen mandag d. 5. august. God sommer og på gensyn

Tilmeld nyhedsbrev
Lær at spinde dit eget garn ved Lotte hos FOF Sydjylland

Spind dit eget garn

Lær at spinde dit eget garn

Drømmer du om at lære at spinde dit eget garn? Eller har du spundet for mange år siden, og har brug for en genopfriskning? Så er dette kursus lige noget for dig!

På kurset kan du lære det mest basale inden for spinding af garn og få mulighed for at prøve kræfter med håndværket. Vi skal arbejde med håndten og med rok. Der vil være mulighed for at låne håndten på kurset, men du kan også medbringe din egen rok eller håndten. Der vil være mulighed for at prøve at spinde på underviserens rok, hvis du ikke selv har en. Men hvis man ikke selv har rok med, så arbejdes der som udgangspunkt mest med håndten. Vi kommer omkring kartning og forberedelse af råuld også, men du bestemmer selv hvilke slags fibre du vil spinde af.

Underviseren på kurset er Lotte, som blandt andet arbejder med plantefarvning til dagligt. Lotte vil guide dig gennem de forskellige teknikker og hjælpe dig med at få det basale på plads i løbet af dagen. Det kan være svært i starten, men når teknikken først sidder, så kører det bare, og du vil opleve glæden ved at fremstille dit eget garn helt fra bunden af.

Værd at vide

Se hvad du skal medbringe og andre vigtige oplysninger under bemærkningerne på det enkelte hold.

Der vil være mulighed for at låne håndten på kurset, men du kan også medbringe din egen rok eller håndten. Der vil være mulighed for at prøve at spinde på underviserens rok, hvis du ikke selv har en. Men hvis man ikke selv har rok med, så arbejdes der som udgangspunkt mest med håndten.