Synes du også nogle gange, det kan være svært eller uoverskueligt at lave glutenfri mad? Eller savner du inspiration til nye retter, der er nemme at lave? Denne madworkshop er for alle unge med cøliaki i alderen 18-30 år, i samarbejde med Beate Stengaard Sørensen, som du måske kender fra Den Store Bagedyst...
På workshoppen vil Beate introducere til lækre glutenfrie retter og i det hele taget øse af sin store erfaring og idérigdom, når det kommer til glutenfri madlavning.
Kom med på madworkshoppen og mød andre unge, der også lever et glutenfrit liv. I får mulighed for at kunne snakke sammen og udveksle ideer og tanker om en glutenfri hverdag. Alt dette mens man sammen laver en masse skøn, nem, hurtig og overskuelig mad - alt sammen glutenfrit. Som en del af arrangementet, er der afslutningsvis en fælles middag, hvor der spises al den gode mad der er blevet lavet.
Workshoppen foregår i samarbejde med Dansk Cøliaki Forening og er en del af projektet Ung med cøliaki.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte projektleder, Chipo Marisa Petersen, på cmp@coeliaki.dk.
Cøliaki eller glutenintolerance er en kronisk, autoimmun sygdom, hvor glutenproteiner udløser en inflammation i tyndtarmens indvendige slimhinde. Når en person med cøliaki spiser noget, der indeholder gluten, opstår en betændelseslignende reaktion, der ødelægger de små fimrehår i tyndtarmens overflade, og tarmens evne til at optage vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer fra maden bliver nedsat.
Ubehandlet cøliaki kan medføre symptomer, der forringer livskvaliteten. Senfølger af ubehandlet cøliaki er blandt andet mangeltilstande som anæmi, knogleskørhed, fertilitetsproblemer og let øget risiko for kræft (især lymfom).
Det kan ramme både børn og voksne og kan bryde ud i alle aldre, og det anslås at ca. 1 % af den danske befolkning lider af cøliaki.