Skip to content

Alle aktiviteter i FOF Sydjylland med fysisk fremmøde er sat i bero t.o.m. den 7. februar, eller når myndighederne mener det igen er forsvarligt at genoptage undervisningen. Hold dig orienteret her på siden og på coronasmitte.dk

Se mere

Kan du ikke vente? Vær på kursus hjemmefra med vores fjernundervisning!

Se online kurser
Eksamen

Eksamensklar

Eksamensklar

Få ro i maven og bliv klar til eksamen

Vil du lære hvordan du i højere grad kan styre dine tanker og følelser, når du er i udfordrende situationer som fx eksamen eller fremlæggelser?

På eksamens-kurset for unge arbejder vi med de her 5 vigtige ting:

 1. Eksamensangst
 2. Selvsikkerhed til mundtlige eksamener
 3. Ro i maven, så du kan vise hvad du kan
 4. Koncentration
 5. Begejstringen ved at lære  

Din indre tilstand er benzin på din motor

 • Du får hjælp til at håndtere og kontrollere din nervøsitet.
 • Du lærer forskellige teknikker, som kan berolige dig i pressede situationer.
 • Du får viden og redskaber, som hjælper dig i situationer, hvor du skal præstere.

Mærk roen i dig selv

Via meditationer, visualiseringer og simple yoga øvelser, vil du forberede dig mentalt til at være rolig i udfordrende situationer. Du vil lære hvordan du kan træne din koncentration og fulde opmærksomhed. Mindfulness betyder at være tilstede i nuet med det, der er, og lade tankerne og kroppens signaler være der lige som der. Det er dokumenteret stressreducerende. Ved at praktisere at lære at være i nuet og være tilstede med fuld opmærksomhed, får du mere ro, overskud og overblik. Du kan derved forbedre din sikkerhed, tro på dig selv og præsentation ved eksamen og andre situationer under pres.

Indre papegøjer og nysgerrige aber

For mange bliver bare tankerne om at skulle præstere et uoverstigeligt pres, som i sig selv umuliggør at levere en god indsats. Deres frygttanker gør dem nervøse længe før – ofte uger før – selve eksamen skal ske. Opmærksomheden flakker konstant og skifter utålmodigt fra den ene bekymringstanke til den anden. Ved øvelser lærer du at være med dine tanker uden at blive følelsesmæssigt fanget af dem. 

Genopret balancen

Under kurset er der mulighed for at modtage NADA øre-akupunktur, en unik behandling med hurtig virkning ved akut og kronisk stress, angst, depression, kroniske smerter, træt og overbebyrdet, søvnløshed mm.

Studerende anvender NADA ved eksamens læsning og op til eksamen, for præstations angst samt for, at styrke koncentration, hukommelse og for indre afspænding.

Du bliver bedre til at...

 • Bevare roen og overblikket, også når du er til eksamen
 • Fremlægge, uden at gå i panik.
 • Bruge din vejrtrækning optimalt.
 • Vise verden hvem du er og hvad du kan.
 • Stole på din kreativitet og din intuition.
 • Have en mere positiv og optimistisk indstilling til eksamener.