Skip to content

Vi er i fuld gang med at gøre klar til den kommende sæson - få besked som en af de første, når du kan se hele programmet her på hjemmesiden 📬

Tilmeld nyhedsbrevet
Hvidsten Kro

Kom på heldagstur

Hvidsten Kro, Blicheregnen og Rebildcentret tur

Med afgang fra KUC kl. 08.30 går det nordpå – med kaffe, te og rundstykke i bussen undervejs. Dagen byder på spændende oplevelser og fortællinger om en svunden tid, hvis temaer igen er blevet aktuelle. I Rebildcentret ved Thingbæk Kalkminer hører vi om Den Kolde Krig og Regan Vest, det enorme sikringsanlæg – som kun de færreste kendte til – og får en guidet rundvisning i den 700 kvm store udstilling.

Frokosten får vi på Hvidsten Kro, som igennem generationer har været kendt for sin flæskeæggekage. Hvidsten Kro er en af landets ældste kroer, bygget i 1634 og kongelig privilegeret. Kroejer Marius Fiil var med i de farefulde modtagelsesaktioner, der foregik i Blichers gamle plantage. Du har nok hørt og læst om, at Gestapo kom den 11. marts 1944? Måske har du set filmene? Og mødt Anne-Grethe Bjarup Riis den 9. november, hvor hun i både Kolding og Rødding fortæller om sin nyeste film? Vi besøger nedkastningsstederne, ser området og hører de rigtige fortællinger.

Når vi nu er så tæt på, skal vi også omkring Spentrup, som forbindes med St. St. Blicher og høre de gode historier og se de rigtige steder.

Vi forventer at være tilbage i Kolding mellem kl. 18 og 19.

Inkluderet i turen er morgenkaffe/te og rundstykke i bussen, entréer og foredrag, samt frokost. Drikkevarer er for egen regning.

Man skal være selvhjulpen for at kunne deltage på turen.