Skip to content
Kom på tur til Elbphilharmonien i Hamburg med FOF Sydjylland

Oplev koncert og opera

Elbphilharmonien i Hamburg

Koncert og opera

En eksklusiv musikalsk weekendtur med de bedste pladser

OBS: Når der opstår venteliste på turen, så tøv ikke med at tilmelde dig alligevel. Når vi igen får billetter til Elbphilharmonien kontakter vi ventelisten inden vi åbner for salget

Det er stort set umuligt at få billetter til Hamburgs koncerthus – Elbphilharmonie – så tilmeld dig nu og glæd dig til en fantastisk oplevelse.

Lørdag kører vi fra Kolding og nyder undervejs et rundstykke med kaffe/te i bussen på vej sydpå. Hvis du ønsker at stige på i Vejen eller Esbjerg, så skriv det i kommentarfeltet ved tilmeldingen. Så får du påstigningstidspunktet ved Vejen Idrætscenter eller påstigningssted og -tidspunkt fra Esbjerg.

Vi holder en kort frokostpause undervejs, for vi vil hurtigt til Hamburg, hvor vi indleder med en byrundtur omkring de vigtigste seværdigheder. En lokal, dansktalende guide, kommer ombord og tager os ud på en aktuel tur og fortæller, hvad vi ser undervejs. Hvor lang rundturen bliver, afhænger af trafik og tidspunktet. Der er rigeligt at se på og der er både de velkendte steder og de nye steder, som er skudt op i byen de seneste år.

Ved 15-tiden er vi fremme ved vores hotel i Hamborg, hvor vores værelser venter på os.

Vi skal bo centralt i Hamborg med mulighed for at gå ud på egen hånd -  og der er gode kaffesteder tæt på.

Vi spadserer de ca. 750 meter fra hotellet til Hamburg Staatsoper. Undervejs spiser vi aftensmad. Efter tilmelding får du mulighed for at vælge mellem fisk, kød eller vegetar – og mellem en øl, vand eller et glas vin. Begge er inkluderet i prisen. Vi skal være ved bordet kl. 17.30.

Kl. 19:30 er vi på plads til en spændende opførelse af Wolfgang Amadeus Mozarts vidunderlige, komiske opera i 3 akter: Bortførelsen fra Seraillet. Værket blev uropført den 16. juli 1782 i Wien med komponisten som dirigent.

Den mægtige Bessa Selim holder den engelske frøken Konstanze fængslet i seraillet, hans mystiske haram, ved det osmanniske hof i Istanbul sammen med tjenestefolkene Blonde og Pedrillo. De tre blev solgt til Selim af pirater og Selim har kastet sin kærlighed på Konstanze. Haremsvogteren Osmin har fået Blonde foræret som slavinde – og må indse, at det er svært at få en frihedsvant englænder til at makke ret. Pedrillo, Konstanzes forlovede, adelsmanden Belmonte, kommer for at befri dem alle. Det lykkes… næsten…. Og de bliver alle taget til fange og stedt for Selim. Det viser sig, at Belmonte er søn af den mand, der fratog Selim embede, hjemland og hustru for år tilbage, da de kristne regerede landet. I sidste øjeblik viser det sig, at Selim handler mere humant end sin far…  

Efter forestillingen er der måske stemning for at mødes i hotellets bar og lande den fælles oplevelse.

Søndag er der god tid til morgenmaden inden vi kl. 09:30 tjekker ud.

Bussen tager os til Elbphilharmonien i god tid til at få et indtryk af det imponerende byggeri, herunder at gå en tur rundt om bygningen i 30 meters højde, en stor oplevelse!

Vi skal til koncert i Elbphilharmonien kl. 11:00, hvor Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, under ledelse af chefdirigent Kent Nagano spiller Gustav Mahlers såkaldt tragiske symfoni nr. 6 a-mol. Mere konventionel end de foregående, men på ingen måde fri for overraskelser, repræsenterer den følelsesladede sjette en milepæl i Mahlers karriere. Den blev skrevet mellem 1903 og 1905 i en periode med tragedier, der havde en afgørende indflydelse på karrieren for den daværende direktør for Wiener Hofopern.

Efter koncerten i den fantastiske sal, spiser vi frokost – inkluderet i prisen.

Således klar til hjemturen kører vi nordpå igen – med en pause undervejs. Vi tager afsked med hinanden, efterhånden som vi når til de samme steder, hvor vi steg på. En hel masse oplevelser rigere...

Når vi har detaljerne på plads, udsendes rejseplan med nøjagtige påstigningstidspunkter og -steder til de tilmeldte.

Vi tager forbehold for nødvendige ændringer i programmet

 

Inkluderet i prisen er

  • Busrejse i god, moderne bus med rejselederservice
  • Rundstykke med kaffe/te på udrejsedagen
  • En nat i delt dobbeltværelse på godt, centralt hotel
  • Morgenbuffet søndag
  • Gode billetter i Elbphilharmonien og Staatsoper
  • Guidet byrundtur i Hamborg
  • Aftensmad med en øl eller vand før operaen lørdag
  • Frokost efter koncerten søndag
  • Bidrag til rejsegarantifonden (teknisk arrangør: FOF, nr. 3457)

Logo til Rejsegarantifonden med vores nr.


HUSK ved tilmelding at oplyse, hvem du deler værelse med. Hver person tilmeldes enkeltvis

Hvis du ønsker enkeltværelse, så HUSK at vælge det undervejs i tilmeldingsprocessen

Turen betales ved tilmeldingen her på websiden. Vælges der anden betalingsform tager vi forbehold for mellemsalg indtil betalingen er modtaget