Skip to content

Kontoret holder sommerferie og er tilbage igen mandag d. 5. august. God sommer og på gensyn

Tilmeld nyhedsbrev
Julerejse til Harzen

Juletur i Harzen

Juletur med juleaften i Harzen

Hold jul med FOF med udsigt til Bloksbjerg

4 herlige dage med fællesskab, hygge og historie i skønne, julepyntede Harzen.

Vi bor i den charmerende og fredfyldte by Ilsenburg i det centrale Harzen med direkte udsigt til områdets højeste bjerg – Bloksbjerg. Vi gør meget ud af juleaften hvor der er sang, 3-retters klassisk (dansk) julemenu – med and og ris alamande samt pakkeleg. De gode oplevelser fylder dagene ud i form af udflugter til Celle med rundvisning på slottet, Wolfenbüttel med den charmerende kanalby; slot og Lessings bibliotek samt en flot tur rundt i Harzen med såvel svævebane over Tysklands Grand Canyon og drypstenshule, afsluttende med perlen Wernigerode. Turen er tilrettelagt i et samarbejde mellem FOF og Historiske Rejser.

Turens program

23. december – Bindingsværksidyl med Caroline Mathilde i Celle

Vi starter dagen med opsamling i først Odense og derefter Kolding og fortsætter derefter sydpå. I bussen er der rundstykke og morgenkaffe undervejs. På vej gennem det nordlige Tyskland holder vi passende pauser, herunder frokostpause, som i dag består af hjemmesmurte sandwich. Først på eftermiddagen besøger vi den smukke slots-, og residensby Celle. Her venter der os en guidet rundtur på slottet, som vi i  Danmark primært forbinder med den danske Dronning Caroline Mathilde. Dronningen boede på slottet efter at hun var blevet detroniseret i 1772 på grund af affæren med Struensee. Det tema kommer vi omkring på turen rundt på slottet. Efter rundturen vil der være tid på egen hånd til at gå rundt i byen med de mange bindingsværkshuse samt at besøge julemarkedet og måske købe julegaven til pakkeleg den 24. december.

Vi kører derefter til den charmerende by Ilsenburg i det centrale Harzen, hvor vi indkvarterer vi os på byens Altstadthotel – en rigtig hyggelige kro. Her bor vi på hele turen og spiser aftensmad hver aften.

24. december – Halvdagsudflugt til Lessings Wolfenbüttel og jerntæppet

Efter en rolig morgen med god tid til at nyde morgenmaden, kører bussen os til den gamle smukke residensstad Wolfenbüttel. Vi indlederi med en gående byrundtur og går ind i slotsgården, hvor den smukke julesalme “Es ist ein Ross entsprungen” den afsynges i den danske version “En Rose så jeg skyde” – vi går hen til Lessings berømte bibliotek, der i 1700-tallet stod som et af oplysningstidens templer. Vi passerer igennem “lille Venedig” med de mange bække ned til den centrale plads, der omkranses af smukke bindingsværkshuse. Der bliver tid på egen hånd og måske vil man nyde den berømte og lokale drik Jägermeister - og benytte sig af muligheden for lidt tidlig frokost.

Vi kører herefter ad landevej østpå til landsbyen Hötensleben, der som en af de få landsbyer i DDR fik lov til at ligge direkte op ad grænsen mellem øst og vest. Vi går en tur med mulighed for at  drikke tidlig eftermiddagskaffe inden det går tilbage til vores hyggelige kro i Ilsenburg.

Der er tid til at slappe lidt af og måske gå sig en tur i byen eller hygge på hotellet, der også har sauna. Sidst på eftermiddagen er der julegudstjeneste i den lokale kirke der ligger i gåafstand fra kroen (med forbehold for ændringer). De interesserede går samlet derhen.

Tilbage på kroen venter der os en julepyntet krostue – og julemad. Suppe, and og rødkål samt ris a la mande. Der vil blive sunget mange julesange og afholdt pakkeleg så vi rigtig kommer i julestemning på en aften hvor kroen har prioriteret at give deres fulde opmærksomhed til os.

25. december – Rundtur i Harzen, Drypstenshule, Heksedansepladsen og svævebanetur i Tysklands Grand Canyon

Efter god tid til at nyde den dejlige morgenmad, kører vi ind igennem Harzens smukke og trædækkede landskab, hvor vi besøger Rübeland og den fantastiske drypstenshule, hvor stalakitter og stalagmitter danner enestående formationer. Efter turen ind i hulen, kører vi op til Harzens største, inddæmmede sø, der holdes tilbage af dæmningen Rappbodetalsperre. Vi fortsætter herfra til svævebanen i Thale hvor vi – i lukkede kabiner – svæver henover den prægtige Bodetal, som kaldes Tysklands Grand Canyon. Vel ankommet til toppen, går vi i cirka 10 minutter til den berømte Hexentanzplatz, hvor Goethe beskrev, at heksene dansede, inden de fløj til Bloksbjerg.

Vi slutter turen af med at køre ind til den smukke by Wernigerode, med mulighed for kaffe og kage med udsigt til byens historiske rådhus. Tilbage i Ilsenburg spiser vi aftensmad på vores kro.

26. december – Hjemkørsel: frokost og oplevelse

Vi forlader vores hyggelige hotel i Ilsenburg og vil alt afhængig af dagens forløb vælger vi mellem de oplevelser, der ligger og venter os undervejs. Der vil blive arrangeret frokost et hyggeligt sted på hjemkørslen.

 

Rejsens pris indeholder følgende ydelser

 • 4 dages kørsel i 4-stjernet luksusbus m/ flystole, fodstøtter, klimaanlæg, serveringsborde, køleskab, professionel chauffør med overholdelse af gældende køre- og hviletidsregler.
 • Alle kendte afgifter, parkeringsafgifter, broudgifter, vejskatter osv.
 • 3 x overnatning på Altstadt Hotel Ilsenburg med ½ pension ( Aftensmad, overnatning i dobbeltværelse, morgenmadsbuffet).
 • Afgift til Rejsegarantifonden. Historiske Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 2592.
 • Rejseleder med mange års erfaring i Harzen og i at gennemføre en hyggelig juleaften for gæsterne.
 • Alle udflugter, dog eksklusiv udgiften til entreer.
 • Guidet rundtur på slottet i Celle (eksklusiv entre).
 • Udflugt til Residensbyen Wolfenbüttel med slottet, Lessings Bibliotek og den charmerende midtby.
 • Besøg i grænsebyen Hötensleben mellem DDR og Vesttyskland.
 • Juleaften med en kro der glæder sig til at tage imod os i deres hyggelige krostue; med 3-retters menu; Suppe – And med rødkål – Risalamande.
 • Julehygge med pakkeleg og julesalmer samt gratis kaffe hele aftenen.
 • Julegave (inklusiv – ellers er det jo heller ikke en gave!).
 • Mulighed for julegudstjeneste.
 • Stor rundtur i Harzen med frokost-sandwich (inklusiv).
 • Drypstenshulen Rübeland (eksklusiv entre).
 • Svævebanen over Bodetal til Hexentanzplatz (eksklusiv billet).
 • Kaffe og Kage på torvet i Wernigerode med udsigt til rådhuset (eksklusiv).
 • Spændende hjemkørsel sidste dag med arrangeret frokost (eksklusiv).

Tillæg for ophold i enkeltværelse andrager 450 kr.

Rejseforsikring samt afbestillingsforsikring er ikke inkluderet i rejsens pris.

I forbindelse med tilmelding betales depositum på 2.000 kr. per person. Tilmelding sker enkeltvis. Hvis man er et par, der rejser sammen, tilmelder man sig hver for sig og anfører, hvem man rejser med.

Se fotos og evt. yderligere oplysninger hos Historiske Rejser her