Skip to content

Vær' opmærksom på at vores kontor og telefoner er lukket fra og med fredag d. 28. juni og først åbner igen torsdag d. 1. august kl. 13.00. Hjemmesiden holder ikke ferie og er klar til at betjene dig. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev via linket til højre. God sommer og på gensyn.

Tilmelding til nyhedsbrev
Pilefletkursus FOF

Flet med pilebark

Flet med pilebark

Lær at flette med pilebark

Med SoMe-medarbejderen på kursus

 

Vores SoMe-medarbejder tog en lørdag ud af kalenderen i foråret, for at deltage på et af FOF Sydøstjyllands nye hold for at lære at flette med pilebark. Selvom vores medarbejder aldrig har prøvet noget lignende, så kom hun alligevel 

tilbage med en helstøbt kurv og en følelse af, at det jo næsten er ligesom at flette julestjerner. Konklusionen må være, at selvom man ikke har de største forudsætninger, så kan det være en god ide at kaste sig ud i noget andet, end man plejer - det værste der kan ske, er vel at man lærer noget nyt og får en god dag ud af det.

 

Deltagerne blev, på bare én lørdag, taget igennem hele rejsen fra frisk pil til færdigflettet kurv, under kyndig vejledning af underviseren Marianne Nielsen på 73 år, som selv har flettet i over 25 år. Her blev vores SoMe-Medarbejder virkelig sat på prøve med hendes fingerfærdigheder, for de startede dagen med at skulle afbarke pilen og det foregik med en lille urtekniv og de bare næver. Der var flere slags at vælge imellem og rigeligt af dem, så hver deltager kunne prøve kræfter med både elm, gul alba og pilen med det fornemme navn Leicestershire Dix. Efter frokosten gik de så i gang med at flette derudaf og som Marianne fortalte, så kan man bruge alt fra et par timer til flere dage på denne del af processen.

 

Alle gik dog hjem med en færdig kurv og bark nok til at lave en kurv mere derhjemme, med de ny-indlærte teknikker fra dagen. For Marianne giver det at flette ro i sjælen, samtidig med at det er udfordrende og som hun siger, så giver det også mening at flette en kurv, som man efterfølgende kan bruge til at handle ved købmanden. Spørger man deltagerne er der ingen tvivl, det var en succes - og vores SoMe-medarbejder var i øvrigt lige så begejstret.

 

 

”Jeg har prøvet noget lignende, men det er 

20 år siden, så jeg føler ikke rigtig jeg har 

prøvet det før. Jeg synes det er en hyggelig 

måde at lære noget nyt på og møde nye 

mennesker.”

- Susanne

 

 

”Jeg kan godt lide at arbejde med natur-

materialer og har også prøvet pileflet og 

alt muligt andet, men ikke lige det her 

med pilebark. Jeg kunne helt sikkert godt 

finde på at melde mig på igen, måske på 

et udvidet hold, hvor vi lærer at lave nogle 

af de mere avancerede teknikker, som 

Marianne har vist os i dag.”
- Berith