Skip to content
Tilmelding til nyhedsbrev
kvinde med gul bog

SPROGUNDERVISNING - Hvilket niveau skal jeg gå på?

SPROGUNDERVISNING - Hvilket niveau skal jeg gå på?

SPROGUNDERVISNING - Hvilket niveau skal jeg gå på?

Skal du på ferie til udlandet og har brug for at kunne spørge om vej? Måske har du altid drømt om at blive flydende i fransk? Eller skal du studere i udlandet og har brug for at opgradere dine sprogfærdigheder til et mere professionelt niveau?

 

BASISNIVEAU – for turisten

Her starter kursisterne helt fra bunden, hvor du vil lære at svare på og stille simple spørgsmål Her starter du som kursist helt fra bunden, hvor du vil lære at svare og stille simple spørgsmål og til sidst kunne introducere dig selv og samtale om de mest kendte hverdagssituationer. Det er altså et passende niveau for dig, der skal på ferie i udlandet og bare gerne vil kunne bestille en øl, spørge om vej eller læse et skilt på fransk. Dog er det også et rigtig godt sted at starte, hvis du altid har drømt om at lære et andet sprog, men aldrig har været i kontakt med det før.

MELLEMNIVEAU – for den studerende

På mellemniveauet går vi et spadestik dybere og udvider vores ordforråd. Her lærer du at indgå i de fleste samtalesituationer og kommunikere en-til-en. Du vil lære at følge med i foredrag og møder, samt stille spørgsmål eller selv fremsætte dine ideer og tanker om emnet. Her vil du mere afslappet kunne indgå i en dialog om de fleste hverdagsemner. Disse niveauer er altså gode for dig, der skal studere i udlandet og har brug for et bredere ordforråd og en dybere forståelse for sprogets sammensætning, struktur og opbygning, for at kunne indgå i samtaler af mere kompleks karakter. Er du super-turist og har du lyst til at få berøring med lokalbefolkningen i det givne land, så kan disse niveauer også sagtens være for dig!

AVANCERET NIVEAU – Til Jobsamtalen i udlandet

Dette niveau er for dig, der føler dig godt til rette i fremmedsproget. Du kan indgå i de f leste samtaler og fremlægge et emne for flere personer. Dit ordforråd er stort og det er kun sjældent du skal lede efter et ord. Her lærer du at kommunikere mere afslappet på et komplekst og avanceret niveau. Du lærer at udtrykke dig mere korrekt og nuanceret. Det er altså et rigtig godt niveau for dig, der gerne vil ruste dig til erhvervslivet, om det er en forretningsrejse eller en jobsamtale. På vores sproghold sidder du ikke kun med næsen ned i en grammatikbog. Flere af holdene tager også udgangspunkt i litteratur, som læses og diskuteres og der vil som regel foregå samtaler på fremmedsproget, for at få gloserne ind under huden og ud af kroppen, så det sidder fast!

 

Hvis du er blevet bidt af en sprogfugl, så overvej et hold hos FOF Sydøstjylland!

Find et sproghold nær dig i Vejle, Horsens, Hedensted og Billund.