Skanderborg Debatforum

Eske Willerslev

 

Fra Pelsjæger til Professor

Han har levet blandt indianerne i Nordamerika og og som pelsjæger i Sibirien, hvor døden mere end en gang har stirret ham i øjnene. Og så er han professor og verdens førende DNA-forsker.
Foredraget vækker ikke bare Eske Willerslevs fortid med en dominerende far, en småkriminel skoletid og en dyb fascination af indianere til live. Eske Willerslev vækker vores fælles fortid til live, blandt andet med fortællingen om hvordan fortidens DNA-forskere jagtede, opdagede og beskrev DNA. Dette gjorde det i sidste ende muligt for Eske Willerslev at genskrive historien om, hvordan vores forfædre udvandrede fra Afrika og med tiden befolkede hele kloden.
I sin jagt efter banebydende bevismateriale til sin forskning af menneskets ukendte fortid, er Eske Willerslev blandt andet blevet optaget i en indianerstamme, været ved at dø som pelsjæger i Sibirien og ledt efter gener i det, der angiveligt skulle være et rumvæsen. Kom med til et foredrag med lige dele underholdende røverhistorier og fascinerende videnskab.

 

Kulturhuset Skanderborg
Onsdag den 4. marts 2020 kl. 19:00

Køb billet