Gå til indhold
Ovnbagt grød med æble og kanel – nem morgenmad | FOF Aarhus

Ovnbagt grød med sæsonens æbler

Denne opskrift er udviklet af madunderviser Trine Rubak og er perfekt til at få brugt dine hjemmedyrkede æbler.

Opskriften giver 4 stk.

Ingredienser

200 g æblemos (gerne hjemmelavet)
100 g havregryn
30 g mandler
2 dl vand
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
2 æg (str. M/L)
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme

Topping

Kanelsukker
Et lille æble

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

  2. Pisk æggene sammen med æblemos til det bliver lyst og luftigt.

  3. Bland derefter de øvrige ingredienser i.

  4. Smør fire forme med smør og fordel dejen i formen.

  5. Skær tynde både af æble og vend dem i kanelsukker. Placerer dem på toppen af dejen.

  6. Bag dem ca. 30 min.

Ovnbagt grød med æble og kanel – nem morgenmad | FOF Aarhus | FOF