Skip to content

HUSK, at vi tilbyder løbende optag på mange af vores hold, hvor du har mulighed for at få nedslag i prisen for allerede afviklede mødegange. Kontakt administrationen på 98138233 for at høre om dine muligheder.

Tag med FOF ud i det grønne

Tag med FOF ud i det grønne

Vi præsenterer nu en ny sæson for vores udflugts koncept - Tag med FOF ud i det grønne.

Vi byder på 4 udflugter i efteråret i 2022 og yderligere 4 udflugter i foråret 2023.

Hver gang mødes vi et sted, hvor den gennemgående vært og turleder Helge Søgaard vil guide deltagerne til en ny, spændende og anderledes oplevelse. Der vil primært være tale om udendørs arrangementer, men vidt forskellige oplevelser og nogle gange møder med spændende personligheder.

Helge Søgaard er forfatter, guide, formidler af den gode historie og dermed garant for en god oplevelse - hver gang.

Mødetid kl. 10:00 hver gang med varighed ca. 3 timer pr. gang. Et par timers oplevelser, hvorefter vi finder sted at nyde den medbragte madpakke og kaffe.  

Mødesteder kan afvige, og vi tager forbehold for ændringer, men i givet fald modtager deltagerne besked forinden turen.

Påklædning efter turens indhold, hvilket vil sige praktisk tøj og godt fodtøj. 

Nedenfor finder du programmet for sæsonen 2022/2023.

______________________________________

19. september 2022
Karpaterbøgene og bjælkehuset der gik op i røg

Bjergeskoven i Rold Skov byder på noget af det mest spektakulære terræn med store højdeforskelle, professorens proveniensforsøg, en botanisk sjældenhed og en tur ud på Skadsholmen, hvor ægteparret Gjerns bjælkehus gik op i røg.
 
________________________________________

17. oktober 2022
Løgnehistorien om flyveren, det sorte vand og en Stenalderbøg

Vi kommer forbi den nedstyrtede flyvers plads, som der er hele to historier om. Den ene lidt mere sandfærdig end den anden men hvilken? Videre til den smukkeste skovsø af dem alle, forbi Stenalderbøgen, Klænghuset og et smut ind i skovhaven, der engang var helt forbudt.
 
________________________________________

14. november 2022
Fallossymbol og hedensk overtro samt fortidens hulveje

Stencirkler, stenrække og jævndøgn. Videre ned til fortidens hulveje der førte mod vadestedet over Lindenborg Å. En kølende forfriskning i kildevandet, der strømmer ud af kridtskræntens fod og op ad de 92 trappetrin til Slettingens mageløse udsigt over Gravlevdalen.

________________________________________

12. december 2022
Ravnenes rige, jordfaldshuller og til verdens ende

En spændende og meget anderledes tur rundt om St. Økssø midt i Rold Skov. Her skal vi blandt andet udsættes for anskuelighedsundervisning ude midt i naturen, se hvor stenaldermanden sad og nød udsigten og hilse på flagermusenes vinterkvarter.

________________________________________

13. februar 2022
Engelsk syge, kludetræer og rådyr der er ”hvi’e i røven”

Vi går gennem de mørke og høje graner frem til foden af bakkerne, hvor krybskytten Lars Kjær og spåkonen boede. Videre langs Kousbækken, hvor vi hører om utugtighed og mordbrand inden vi stiger op gennem Sandhulen og frem til tårnet der svajer i vinden. Hjem via den forkrøble og uhyggelige Troldeskovs kludetræer befængt med Engelsk Syge.
 
________________________________________

13. marts 2022
Den rigtige stendal, Springkilden og røverborgen ude i sumpen

Vi går forbi Adelshærens mindesmærke og videre ned gennem den rigtige stendal. Ved foden af bakken hører og ser vi det plaskende vand ved Springkilden og stedet, hvor Skipper Clements banemænd krydsede Lindenborg Å. På vej tilbage skimter vi omridset af den sammensunkne borgbanke, der bar røverborgen Stubberuphus ude i sumpen. 
 
________________________________________

17. april 2022
Grevens jagtslot og Vesterskovens Alper

Vi skal en tur rundt om Teglsø i Vesterskovens stille dyb. Her huserede røvervældet, fordi det var den mørke del af skoven. Forbi skovens mest imponerende bøgetræ med den smukkeste sø udsigt. Og endelig kommer vi til stedet, hvor Lensgreve Schimmelmanns eventyrlige jagtslot tronede oppe på bakken med et kig ind i Rold Skovs Hogwarts - som taget ud af en Harry Potter film! 

 ________________________________________

8. maj 2022
Udsigts villaerne i Rebild Bakker

En spændende tur i den del af bakkerne, hvor man sjældent møder andre. Mens bøgeskoven står i sin lysegrønne pragt. Vi skal forbi 4 gemte og glemte udsigtsvillaer, der hver har sin historie at berette. Flere på kunstens vinger, og én om Genforeningen men med en dyster historie om forfølgelse og brandstiftelse.

 ________________________________________