Skip to content

Tysk B2

Tysk B2

B2-niveauet er for dig, som efterhånden er rutineret sprogbruger og har brug for at få mange flere nuancer med både i skrift, tale og forståelse.

Når du har gennemført B2-niveauet vil du nemt og naturligt kunne indgå i enkel dialog med tysktalende. Du vil kunne udtrykke dig klart og mere og mere detaljeret, så alle på mødet med den tyske kunde ved, hvad du taler om. Du vil også opleve at have fået de kompetencer med, der gør, at du begynder at være komfortabel med at gå ind i en diskussion om et emne, du interesserer dig for.

Selvom du måske endnu ikke forstår fulde sammenhænge, vil du sagtens kunne følge med i Babylon Berlin-thrilleren uden undertekster, på samme måde som du bliver i stand til at forstå og omsætte de væsentligste pointer i et foredrag med Michael Schumacher, hvis Formel 1-karriere, du altid har beundret.

Du vil begynde at forstå mere komplekse tekster, og får måske også så småt mod til fx at kaste dig over skønlitteratur, måske din yndlings-Christa Wolf-roman på tysk, lige som du på dit arbejde eller studie pludselig får adgang til meget mere faglitteratur, fordi du nu er i stand til at få mening ud af tysksprogede artikler, rapporter og manualer. Også skriftligt kan du udtrykke dig mere dybdegående og ubesværet, når du fx skal skrive et tysk resumé i en rapport eller lave en rejsebeskrivelse til dine tyske bekendte.

Med andre ord er målet, at du med et gennemført B2-sprogkursus vil føle dig så rutineret, at du kan begå dig meget naturligt og uden særlig anstrengelse på tysk – både når det gælder skrift, tale og forståelse.
 
Bemærk, at der på alle sproghold må påregnes udgifter til materialer. Bøger og andet materiale aftales med underviseren 1. mødegang.