Skip to content
Billedfrise med Jane Fonda Workout og Jumping Fitness

Bevægelse gennem tiden

60 år med bevægelse hos FOF Aarhus

Kan du huske 70’ernes yoga-guruer og 80’ernes aerobicdronninger? Gennem tiden har moden inden for motion ændret sig med hastige skridt i takt med vores forandrede opfattelse af kropsidealer og sundhed. Hos FOF Aarhus har tidens trends sat sine spor i kursusudbuddet – se her hvordan.

Billede af tekst som beskriver kursus i motionsgymnastik 60’erne: Motionsgymnastik
I 1960’erne fokuseres der på at styrke kroppen og opbygge kondition. De danske motionister lader sig især inspirere af amerikanske trends, hvor bodybuilding og konkurrencer i kropsbygning introduceres.
Også hos FOF Aarhus kan man i 1965 tilmelde sig den mere danskklingende pendant, Motionsgymnastik, med sloganet: ”Det er sundt og morsomt at holde sig i form”. Dog med det princip, at mænd og kvinder motionerer på hold hver for sig.

 

 

 


Billede af kvinder fra 1970'erne, som dyrker yoga70’erne: Yoga
Med 1970’ernes frie tanker og kropslige bevidsthed følger også yogaen, der vinder indpas som en måde at blive ét med sin krop på og bringe sit sind i balance.
Tendensen ses også hos FOF Aarhus, hvor der op gennem 1970’erne kommer flere og flere yogakurser, som har til formål at gøre deltagerne frie og glade. Trenden er fortsat, og yogaen er kommet for at blive hos FOF - se vores kurser her.

 

 

 

 


Billede af en illustration af kvinde som dyrker rytmisk gymnastik80’erne: Rytmegymnastik
Neonfarvet trikot, benvarmere og stort hår; sådan husker mange 1980’ernes aerobicdronninger som Jane Fonda og Charlotte Bircow, der bliver kendt for deres træningsvideoer, hvor de svinger arme og ben med højt tempo, energisk musik og balder af stål.
FOF Aarhus sprang med på bølgen med Rytmegymnastik, hvor energiske undervisere vender plader med hurtig, glad og aktuel musik og skruer op for rytme og kondi.

 

 

 


Billede af kvinde i træningstøj fra 1990'erne90’erne: Callanetics
I 1990’erne vinder aerobicens søster callanetics popularitet, og der trænes i et roligere tempo med langsomme, præcise øvelser. Her er der fokus på den feminine krop, og øvelserne er nu tilpasset, så man ikke svulmer op og får bodybuilder-krop.
Hos FOF Aarhus kan man som kursist hoppe med på callanetics-trenden og få en harmonisk kropsmuskulatur, smuk holdning og flottere krop på et af 1990’ernes Callanetics-kurser.

 

 

 


Billede af personer som dyrker modern dance00’erne: Modern show dance
I 2000’erne bliver det for alvor moderne at danse sig til en fit krop, og særligt zumbaen er populær hos de danseglade motionister. Der danses på livet løs, og hofterne svinges til lækre latinrytmer og funky fitnesskoreografier.
Der går endnu lidt, før zumbaen bryder frem i FOF Aarhus’ kursusudbud, men vi tager dansetrenden til os, så man i 2003 kan gå til Modern show dance. Her arbejdes der med teknik, koordination og serier inden for show-, funky- og streetdance.

 

 

 


Billede af træning i jumping fitness hos FOF Aarhus10’erne: Jumping Fitness
Pulsen skal på arbejde i 2010’erne, hvor Jumping Fitness er det helt store hit i træningslokalerne. Der trænes på trampoliner, og hop og energiske øvelser giver sved på panden.
Det kommer også til udtryk hos FOF Aarhus, hvor man for første gang kan melde sig til Jumping Fitness i 2016. Træningen styrker både krop og humør, og vi tør godt love, at man ikke kan lade være med at smile, når man hopper til den glade musik. Vi udbyder desværre ikke længere Jumping Fitness i FOF Aarhus.

 

 

 

Hvad bliver det næste?
Hvordan fremtidens motionsmode kommer til at se ud, kan vi kun spå om. Hvad tror du, det bliver? Hvis du har en god idé til et bevægelseskursus, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kurset Seniorfit ved FOF Aarhus

sæt gang i kroppen

Motion og sundhed

Trænger din krop til styrke og smidighed, så finder du et bevægelseshold ved FOF Aarhus