Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding til vores aktiviteter, og senest d. 6/12 kan du se alle hold.

Jens Brejnrod, ekspert i ADD- og ADHD diagnoser, foredragsholder ved FOF Aarhus

ADHD – en anderledes måde at være i verden

ADHD – en anderledes måde at være i verden

Gennem de sidste 20 år er antallet af voksne, der bliver diagnosticeret med ADD/ADHD, steget voldsomt. Der har været en stigende erkendelse af, at udfordringer med at håndtere hverdagslivet kan være begrundet i diagnosen.

Jens Brejnrod, som de sidste 15 år har afholdt kurser og vejledt voksne med en ADD/ADHD-diagnose, har gennem undervisning og individuelle samtaler fået indblik i de mange forskellige, men samtidig også fælles, udtryk, diagnosen har.

Når man taler med mennesker, der har en ADD/ADHD-diagnose, vil man ofte høre dem sige: Jeg har altid følt mig anderledes. Men hvad handler det om? Hvad er det for en anderledeshed? Hvordan opleves det indefra, men også fra omverden? Hvad kan man ændre til det bedre – og hvad må man lære at leve med?

Foredragets første del sætter fokus på, hvordan det opleves at leve med en ADD/ADHD-diagnose og de mekanismer, der ligger bag diagnosen. Alt sammen belyst gennem eksempler fra dagligdagen.

I anden del af foredraget er der fokus på, hvad der kan være på spil i relationen til pårørende, venner og professionelle, og hvordan man kan arbejde med sine udfordringer sammen med andre. Det handler bl.a. om eksistens, accept og kommunikation som vigtige elementer i at skabe forandringer i livet.

Om foredragsholderen
Jens Brejnrod er oprindeligt uddannet musikpædagog og er tidligere lektor på læreruddannelsen. Han har 20 års erfaring som voksenspeciallærer i Aarhus Kommune, hvor han siden 2008 har udviklet og undervist i kurser for voksne med ADHD, professionelle og pårørende.

I 2018 udgav han, sammen med Helle Holmen, materialet Kaptajn i eget liv – et samarbejdsredskab til voksne med ADHD, som er et frit tilgængeligt og kan findes på adhdkaptajn.dk