Skip to content

Tirsdagsgæsten - Mogens Trolle

Tirsdagsgæsten - Mogens Trolle

Tirsdag den 29. marts 2022 kl. 14.00-16.00
Mødested: Kilden
Tilrettelægger og vært: Mari-Ann Blok

I felten med en zoolog og dyrefotograf
Mogens Trolle, zoolog, dyrefotograf, forfatter m.m.
Mogens Trolle vandt i 2020 prisen for årets bedste portræt i dyrefotograferingens svar på Oscar-uddelingen, Wildlife Photographer of the Year. Prisen var kulminationen på at have beskæftiget sig med dyr i over 25 år - og på alle syv kontinenter.
Det hele begyndte med, at Mogens Trolle som ung lydtekniker tilfældigvis fik et job som guide det bedste sted i Sydamerika at se dyreliv, Brasiliens Pantanal. Det ledte senere til, at han som zoolog og pattedyrforsker brugte en årrække på at studere dyrelivet i uudforskede områder af Amazonas og Pantanal og opdagede en ny dyreart. Herefter kastede han sig over dyrefotografering med fokus på Afrika i det efterfølgende årti. De seneste seks år har hans store fascination været primater. Han har taget 40.000 portrætter af vilde aber og menneskeaber i Asiens og Afrikas jungler og bjerge, og det var et af disse billeder, der vandt prisen.
Mogens Trolle vil tage os med i felten fra Sydamerika til Afrika og Asien og fortælle anekdoter om tætte møder med eksotiske dyr, alt sammen krydret med smukke dyrebilleder.