Skip to content

Nordhavn II etape og M4

Nordhavn II etape og M4

Billet til Metro er ikke inkluderet i prisen
Vi inviterer dig på en arkitektonisk byvandring ud over det sædvanlige, når vi i samarbejde med tidligere Stadsarkitekt, Jan Christiansen, byder velkommen til en byvandring i Nordhavn II etape og metrolinje M4.
Virksomhederne der tidligere bredte sig i Nordhavn og på kajerne er for længst stemplet ud. Skibene fra de varme lande, med bananer og andre eksotiske varer, er henvist til historiebøgerne. Historien om forandringen af Nordhavn skrives lige nu. Livet leves stadig på kajkanten, og de gamle industribygninger får nyt liv og ny funktion, ligesom der kommer nye bygninger til i rå mængder, det er det, du skal opleve på denne tur, i selskab med stadsarkitekten. 
Der venter en række spændende oplevelser, bl.a. Den Internationale Skole, transformerede og omdannede bygninger i et tidligere erhvervsområder. Oplev hvordan industribygninger, siloer, lagre, studier og meget, meget andet er blevet ‘genfødt’ til nye formål. Vi skal se nye by-dannelser, gader, stræder og pladser med andre funktioner end de tidligere. Nu er der butikker, boliger, kontorer og tegnestuer, hvor der tidligere var placeret Nordisk Film og fra besættelsestiden, det legendariske Riffelsyndikat.
Vi skal se på bygninger der er radikalt omdannet til meget kostbare kontorer og boliger, men også boliger for helt almindelige københavnere, boliger der er til at betale. Alt sammen i høj arkitektonisk kvalitet.
Og fra en offentlig gymnastikplatform får vi kig til Naturpark Nordhavn, et fremtidigt projekt. På turen besøger vi også én af de tegnestuer, der medvirker i udbygningen af Nordhavn.
Oplev tunnelfabrikken, et unikt kultur- og kunsthus i de tidligere produktionshaller, nye metrolinjer, bygninger og rum for skoler og idræt, museer samt en masse andre nye og radikalt andre byudviklinger.
Mødested: Marmorkirken metrostation v/ St. Kongensgade, hvor vi tager den nye M4 til Nordhavn.