Skip to content

Bustur til Kongeslottet Kronborg og Helsingør

Bustur til Kongeslottet Kronborg og Helsingør

Kronborg – Frederik d. II’s vidt berømte kongeslot med den store dansesal

Kronborg er et pragtslot opført i 1580’erne af Fr. d. II i tidens nye og fornemme renæssancestil, hvorfor slottet blev hurtigt kendt i hele Nordeuropa. Helsingør var allerede kendt, fordi sundtolden blev opkrævet her inden indsejling til Østersøen. Derfor lader Shakespeare sit skuespil Hamlet foregå her, hvilket har gjort slottet endnu mere kendt. Slottet har derfor fået udmærkelsen, UNESCO Verdensarv.

Vi får en rundvisning på Kronborg, med dansesalen, hører om slottets arkitektur og dets historie med konger, sundtold, krudt og kugler. Vi tager også lige historien om Hamlet, både ham hos Saxo og Shakespeares. Endelig vil vi se Jim Lyngvilds billeder af Danmarks dronninger og konger. 
Kasematterne med Holger Danske bør besøges, hvis bentøjet kan holde til det, ellers er slotskirken bestemt også et besøg værd.

Dernæst går vi til Helsingørs hovedgade (2 km.) med de gamle sidegader og Naverhulen. 
Naverhulen er den 100 år gamle klub og mødested for de omrejsende håndværkere, som oprindelig kom tilbage efter 1. verdenskrig. Vi får fortællingen om deres spændende historie, og hvad de laver i dag.

Bagefter slentrer vi lidt rundt i centrum, som længe tiden tillader det.

Vi spiser frokost i Naverhulen (frokost med i pris, eks. drikkevarer). 

Mødested: Brøndbyøster station, Nygårds Plads, kl. 9.45.