Skip to content

Foredrag arrangeret af kirken i Hinnerup

www.kirkenihinnerup.dk

Kirkehøjskole

 

 

Kirkehøjskolen afholdes af Søften-Foldby menighedsråd i samarbejde med FOF Favrskov.

Sted: Søften-Foldby sognegård, Skolevej 7, Søften

Tilmelding: foldby.sogn@km.dk eller soeften.sogn@km.dk senest 4 dage før foredragets afholdelse.

Kirkekontoret: tlf. 86985144, tirsdag og fredag kl. 09.30 – 12.00

Pris: 80,- kr. pr. prs. for kaffe, rundstykke, foredrag og let frokost.

Betaling kontant eller MobilePay ved mødet.

 

Jacob Birkler: Menneskesyn til eftersyn

Blandt de største udfordringer i det danske samfund i dag finder vi et menneskesyn i forandring. De største udfordringer er dermed ikke økonomiske, men etiske. Flere penge kan gøre meget, men etik angår vores optik og dermed vores blik for mennesket. Hvor den samaritanske pligt førhen stod stærkt, er det nytte, som er blevet dagens målestok for de fleste beslutninger og valg. Den primære hjælp, vi tilbyder hinanden, er førstehjælp som erstatning for næstehjælp. Men hvordan ser der ud i linsesliberiet, hvor synet på mennesket udvikles?

Lørdag 09.30-13.00. 2-10-21

 

Kurt Johansen: Fra traktorfører til tv direktør i Mellemøsten

En personlig historie om opvækst på heden til elleve år i Toldvæsenet, fjorten spændende år i Mission Afrika og mange år med at opbygge en stor støttekreds i hele Europa og Asien for den arabisk tv-station SAT-7. Undervejs vil der blive fortalt om mennesker, som Kurt Johansen traf på vejen.

Lørdag 09.30-13.00. 20-11-21

 

Morten Skovsted: Sange og salmers positive virkning. 100 nye salmer

Sognepræst Morten Skovsted er meget optaget af salmer, og han var redaktionsformand for salmebogstillægget ”100 salmer”, der udkom i 2016. Han vil i dette foredrag gøre os klogere på salmernes oprindelse og historiske betydning, men der vil også blive lagt et kærligt ord ind for behovet for nye salmer. Udgangspunktet for foredraget er udgivelsen ”100 salmer”, som Morten Skovsted har med, og som der vil blive sunget fra. Vi vil komme omkring alle de vigtigste, nyere salmedigtere, og vi vil opleve mangfoldigheden blandt de nyere salmer.

Lørdag 09.30-13.00. 22-01-22

 

Iben Krogsdal: Forfatterskab med nye salmer

Kan man synge sig kristen? Vi kan ikke synge os ud af det svære i vores liv - men når vi synger sammen, kan vi helt ind i hjerterne dele både glæde og sorg - og måske kan vi endda ligefrem synge os kristne!
Sognepræst, forfatter og salmedigter Iben Krogsdal vil denne formiddag åbne for sit salmeunivers og give os et indblik i arbejdet med at skrive salmer. Hun vil fortælle om nogle af de menneskeskæbner, der findes mellem linjerne i hendes salmer - og hun vil tale om livet i krise, glæde og ikke mindst vild opstandelse.

Lørdag 09.30-13.00. 26-03-22