Skip to content
Nordhavn | FOF Københavns Omegn

NORDØ - Nordhavns helt nye byområde

NORDØ - Nordhavns helt nye byområde

I mere end 100 år var det store, forblæste nordhavnsområde indhegnet og utilgængeligt for alle andre end havnens ansatte. Men nu er alt forandret og København er blevet Skandinaviens nye knudepunkt. Den vildeste bydel i København hedder Nordhavn!

Nordø er Nordhavns nyeste tilføjelse og står til at blive bydelens mest eksklusive kvarter - hvilket siger ikke så lidt, når nu Nordhavn i forvejen er Danmarks dyreste kvarter.

Kom med på en rask gåtur i byens nye kvarter ved vandet og oplev nyskabende dansk arkitektur på stribe. Vi passerer Charlottehaven og det nybyggede tårn med hotellejligheder tegnet af Lundgaard & Tranberg. Vi hører om Nordhavns nye Metrostation og ser på det nye PFA, Riffelsyndikatet, Tumlingerne, Østre Landsret, Comwell og CIS. Vi går forbi Danmarks største p-anlæg ‘under vand’, Kronløbsøen, med plads til næsten 1000 parkerede biler og hører derefter om Konditaget Lüders’ nye ‘havbunds’-park, de almene boliger i Orienten og kollegiet UMEUS. Vi runder turen af med et besøg på Nordø, som utvivlsomt bliver Nordhavns nye stjerne med det spektakulære byggeri ‘Spidsen’ af Cobe som fornem afslutning af bydelen få hundrede meter fra søfortet Trekroner.

Nordhavn er blevet selve symbolet på dansk arkitekturs nye guldalder. Vildere og dyrere bliver det ikke i Danmark!

Turen (3-4 km) foregår udendørs og egner sig ikke for langsomt gående og gangbesværede.

Mødested: Hovedindgangen til Nordhavn S-station, Østbanegade, 2100 København Ø.
Slutsted: Göteborg Plads, 2150 Nordhavn