Skip to content
Sang og stemmetræning med KOL og atsma | FOF københavns Omegn

Sang og stemmetræning med KOL, astma og andre luftvejsproblemer

Sang og stemmetræning med KOL, astma og andre luftvejsproblemer

I samarbejde med Glostrup kommune og sundhedsforvaltningen er det nu muligt at udbyde sang og stemmetræning for dig som har KOL, astma eller andre luftvejsproblemer. Kurset er forbeholdt deltagere som er bosiddende i Glostrup kommune.

Du tænker nok ikke på sang som det første, når du har en lungesygdom, men det hjælper faktisk rigtig meget at træne netop sådan noget som åndedræt, støtte og lydgivning, fordi du lærer, hvordan du skal udnytte den luft, du indånder bedre. 

På sangkurset arbejder vi med, hvordan du kan trække vejret på en måde, så du ikke føler, at du skal hive efter vejret eller ikke har så meget luft til at tale/synge. 

Derudover lærer du din stemme at kende. Dvs, hvordan du skal bruge den, for at den kommer til at lyde bedre, både når du taler og synger. 

De teknikker du lærer under stemmetræningen, vil du kunne bruge overalt, hvor du færdes, og vi vil også bruge dem i de sange vi synger sammen. Det at synge sammen med andre er en glæde i sig selv, og du vil opleve et utroligt dejligt fællesskab, som rækker ud over den fysiske træning med kroppen og lungerne.

Sang og stemmetræning for KOL ramte er ikke tænkt som ”behandling”, men derimod som træning og socialt samvær, der giver glæde.

Vi træner 2 x 45 minutter 1 gang om ugen hver fredag fra kl. 11.45-13.30 (incl. pause på 15 min).  

Ring gerne til underviser Anne-Marie Christiansen for at høre mere om, hvordan du kan have glæde af undervisningen.