Skip to content

MBSR - 8 ugers mindfulness-kursus i Rødovre

MBSR - 8 ugers mindfulness-kursus

Oplever du en stresset hverdag, og ønsker du mere ro og balance i dit liv? 

MBSR-kurset er for alle, der gerne vil have mere nærvær, ro og glæde i deres hverdag. Det kan også være til dig, der oplever søvnproblemer, tankemylder, uro og bekymring, angst eller smerter i kroppen.

Om MBSR
MBSR (mindfulness-baseret stressreduktion) er et 8 ugers videnskabeligt veldokumenteret træningsprogram. Det er udviklet på University of Massachusetts i USA af den amerikanske professor Jon Kabat-Zinn i 1979. Siden har det været anvendt over hele verden til mange forskellige målgrupper.

Kursets opbygning
Forløbet består af et orienteringsmøde, 8 undervisningsgange (2,5 time) og en hel fordybelsesdag i stilhed. Derudover vil der være 30-45 minutter træning på egen hånd derhjemme 6 gange ugentlig. Du vil få tilsendt lydfiler med guidede meditationer til hjemmearbejdet.

Øvelser
MBSR-holdet er et intensivt forløb, hvor vi træner evnen til at være opmærksomt tilstede i det nuværende øjeblik, uden at dømme. Træningen består af en række praktiske mindfulness-øvelser, som fx liggende kropsscanning, blide yoga-øvelser og siddende meditationer.

Undervisning
Mindfulness-øvelserne suppleres med samtale om oplevelser og erfaringer. Der undervises også i stressfysiologi og kommunikation, samt i vores måde at forholde os til vores tanker, følelser og adfærd.

Målgruppe
MBSR er ikke terapi, men træning i bevidst nærvær, opmærksomhed og egenomsorg. Det er ikke kun for folk med stress, men for alle der ønsker at lære mindfulness og opnå øget nærvær og større selvindsigt.

Husk yogamåtte
På holdet skal du medbringe din egen yogamåtte/liggeunderlag, samt tæppe.

Orienteringsmøde
Den første mødegang på MBSR-holdet er et orienteringsmøde, hvor vi gennemgår kursets form og indhold. Her kan du møde underviseren, prøve en enkelt øvelse og stille spørgsmål. 

Orienteringsmødet er åbent for alle og det er en god ide at deltage, også selvom du kender kurser og ved, at du vil gå på holdet.

Læs mere
Læs mere om MBSR-kurset på underviserens website:
Mindfulnessguiden.dk

Information

  • Dato 30.04.2024-18.06.2024
  • Adresse Rødovregård
    Kirkesvinget 1
    2610 Rødovre
  • Lokale Havestuen
  • Bemærkninger Orienteringsmøde 16. april 2024Når du tilmelder dig MBSR-holdet (mindfulness baseret stressreduktion), inviteres du til et orienteringsmøde. Her gennemgår vi kursets form og indhold, så du kan få en fornemmelse af, om det er noget for dig. Du kan møde underviseren, prøve en enkelt øvelse og stille spørgsmål. Formålet med orienteringsmødet er at sikre, at dine forventninger og ønsker i forhold til forløbet, matcher indholdet. Dagen efter orienteringsmødet ved du og underviser om holdet er noget for dig, og først herefter bliver din tilmelding til kurset bindende.IndholdPå orienteringsmødet vil vi komme omkring følgende punkter: Kort om underviseren Hvad er mindfulness?Hvad er MBSR? Kort meditation Praktiske forhold omkring forløbetHvem kan deltage i MBSR? Hvad kræver det at deltage?Fordele og risici Individuel samtaleHvis du ikke har mulighed for at deltage på orienteringsmødet, men gerne vil med på MBSR-holdet, kan du kontakte underviseren og aftale en samtale på telefon.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 30.04.2024 17:30-20:00 Rødovregård Lene Møbjerg Toft
2 Tirsdag 07.05.2024 17:30-20:00 Rødovregård Lene Møbjerg Toft
3 Tirsdag 14.05.2024 17:30-20:00 Rødovregård Lene Møbjerg Toft
Se alle Se færre
Lene Møbjerg Toft | FOF Københavns Omegn
Underviser

Lene Møbjerg Toft

Lene er journalist og uddannet mindfulness underviser. Hun er uddannet i MBSR-programmet fra Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet i samarbejde med Brown University i USA. Uddannelsen er den originale og evidensbaserede udgave af 8 ugers forløb Mindfulness Baseret Stressreduktion. Til daglig arbejder Lene på deltid i Undervisningsministeriet, er indehaver af virksomheden Mindfulnessguiden og underviser i mindfulness. Hun deltager jævnligt i stilhedsretreats og videreuddannelse som mindfulness-lærer og får supervision på både sin undervisning og egen praksis.