Skip to content
Nordisk skovbad | FOF Københavns Omegn

Nordisk skovbad (Shinrin-yoku)

Kurset er for dig, der længes efter nogle rolige timer i skoven. Måske trænger du til en pause fra hverdagens travlhed eller tankemylder? Måske er du nysgerrig på, hvordan naturen kan øge din velvære? Måske savner du dengang, du som barn bare lå på græsset og så skyerne drive forbi på himlen? Eller måske ønsker du at starte en ny vane med at komme ud i naturen? Kom med og lad os sammen opleve skovens forandring i overgangen fra sensommer til vinter. På kurset kommer du hver mødegang med på en guidet sansevandring, også kaldet et nordisk skovbad. Et skovbad er ikke et bad i en skovsø, så du behøver hverken badetøj eller håndklæde. I stedet kanman sige, at vi ‘bader’ i det, vi sanser i naturen. Vi vandrer i stilhed gennem et lille område i skoven med tid til at opleve naturen fuldt ud; fuglenes sang, vindens susen i trætoppene og på vores kind, duften af harpiks samt lysets spil i søens overflade. Naturens sanseindtryk skærper vores nærvær, og mange oplever at skovbadet giver en følelse af dyb ro. Vi slutter af med en siddende meditation.   

Det nordiske skovbad er baseret på det berømte japanske skovbad, Shinrin-yoku. I Japan har man længe forsket i, hvordan ophold i naturen kan øge vores fysiske og mentale trivsel, og den japanske forskning viser at skovbad bl.a. kan være med til at sænke blodtrykket, reducere stresssymptomer og øge søvnkvaliteten. Gennem kurset vil du få inspiration til, hvordan du selv kan bruge naturen til at finde ro og nærvær. Der kræves ingen erfaring med mindfulness eller meditation - du skal bare have lyst til at opleve skoven på en ny måde. 

 

Information

  • Dato 16.03.2024-25.05.2024
  • Adresse Hareskoven v. Planteskolen
    Skovvej 201
    2750 Ballerup
  • Lokale Den lille parkering tv.
  • Bemærkninger Medbring kop samt sidde- eller liggeunderlag - helst i en rygsæk, så du har hænderne fri. Vi bevæger os langsomt og gerne uden for stierne, så husk varmere tøj end du normalt ville tage på til en gåtur i skoven samt gode sko.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 16.03.2024 10:00-12:00 Hareskoven v. Planteskolen Anne Roed
2 Lørdag 13.04.2024 10:00-12:00 Hareskoven v. Planteskolen Anne Roed
3 Lørdag 25.05.2024 10:00-12:00 Hareskoven v. Planteskolen Anne Roed

Anne Roed