Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Adrian Hughes holder foredrag hos FOF København

Mors dreng – Adrian Hughes fortæller sin utrolige familiehistorie!

Mors dreng – Adrian Hughes fortæller sin utrolige familiehistorie!

Sommeren 2021 talte alle om DR-journalist Adrian Hughes’ populære og prisvindende podcast »Mors afskedsbrev«. Over seks afsnit udfolder han i podcasten sin utrolige familiehistorie. Fortællingen starter med morens bitre afskedsbrev til Adrian og hans brødre.

Nu graver Adrian Hughes endnu dybere i sin familiehistorie.

Med afsæt i sin aktuelle bog »Mors dreng« (Gyldendal, 2022) fortæller han om usunde familierelationer, hemmelige adoptioner, falske graviditeter, stofmisbrug og besynderlige dødsfald i datidens mest luksuriøse miljøer. Og meget andet, der er en hollywood-film værdigt.

Adrian tager familiealbummet med og viser bl.a. fotos af historiens hovedpersoner på storskærm. Siden podcasten blev sendt, har han desuden haft lejlighed til at grave nye kilder frem.

Der er ingen tvivl om, at denne særlige aften i selskab med Adrian Hughes bliver både underholdende, rørende og tankevækkende. Udover Adrians’ utrolige familiehistorie får du et fantastisk tilbageblik i Danmarkshistorien, et sjældent indblik i det glamourøse overklasseliv i datidens København, og indsigt i hvad der former mennesker og familier.

I Adrian Hughes’ tilfælde er arnestedet tilsyneladende hans morfar, byggematadoren Thorvald Dreyer, som var Frederiksbergs svar på Citizen Kane. Adrians mor voksede op som millionærbarn, men endte sit liv ensom, bitter og alkoholiseret, og punktummet for hendes liv blev en tilsvining af sine egne børn i det så omtalte afskedsbrev. Men hvad skete der egentlig undervejs?

Du får som publikum rig mulighed for at stille spørgsmål. I fællesskab får vi forhåbentligt alle sammen en bedre forståelse af, hvordan familierelationer og -dynamikker formes gennem generationer.

Foto: Lars Gundersen
V
ideo: Gyldendal

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag