Skip to content

Glæd dig til efterårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 22. juni (bemærk ny dato).

Foredrag og debat hos FOF København

Mod på livet

Mod på livet

Hvordan støtter du som forælder bedst din teenager?

Med udgangspunkt i metakognitiv terapi giver psykolog Pia Callesen denne eftermiddag råd og vejledning til, hvordan vi kan støtte teenagere i at flytte fokus fra den indre til den ydre verden, til at tænke mindre og leve mere.

Mange unge har det i dag svært og kæmper med bekymringer, negative tanker og lavt selvværd. Det er smerteligt at se sin teenager mistrives, og som forældre vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at mindske deres tristhed, uro og ubehag. Problemet er, at vi ofte gør alt for meget.

Når vi i bedste mening har al opmærksomhed rettet mod de unge for at hjælpe dem ud af deres tristhed og skærme dem mod smerte, risikerer vi modsatte effekt. For i vores kamp mod mistrivslen fastholder vi vores teenageres fokus på egne bekymringer og negative tanker, og det kan føre dem ind i en tung spiral af modløshed.

I stedet skal vi vise dem, at negative tanker og følelser som tristhed, vrede, angst, sorg og frygt er lige så normale, uundgåelige og forbigående som glæde, stolthed og lykke. Vi skal hjælpe dem til at undgå timelange spekulationer om eget værd ved at lade bekymringerne være og i stedet flytte fokus ud i verden væk fra dem selv. På den måde kan de lære at mestre livet – også når det er svært. Denne eftermiddag får du redskaberne til hvordan!

Pia Callesen har skrevet flere bøger om metakognitiv terapi, senest »Mod på livet. Hjælp din teenager til at mestre livet – også i modgang« (2021).

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag