Skip to content
Foredrag og debat hos FOF København

Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben …

Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben …

Vi kender det alle. Vi kan være i godt humør, være motiverede og fokuserede, men så pludselig er der noget eller nogen, som dræber energien i rummet.

Vi mennesker er flokdyr, og vi smitter derfor hinanden med vores følelser. Hvis du er sammen med en, der er stresset, smitter det, ligesom andre menneskers gode humør og motivation kan smitte af på dig.

Denne aften gør mentalsundhedsekspert, ledelsesrådgiver og sociolog Rikke Østergaard op med den gængse opfattelse af stress. Stress handler langt oftere om dårlig stemning end for højt arbejdspres. Stress kommer ofte i kølvandet af, at en medarbejder eller leder får lov til at forurene stemningen uden selv at være klar over det.

Bliv klogere på den nyeste forskning i social intelligens og på, hvordan vi mennesker påvirker hinanden i hverdagen. Du får samtidig konkrete redskaber til, hvordan du selv kan være med til at ændre stemningen både privat og på arbejdet.

Rikke Østergaard har netop udgivet bogen »Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben … En guide til hvordan du stopper følelsesmæssig forurening på arbejdet« (2021).