Skip to content
Portræt af Nadja Engsig fotograferet af Betina Andersen

Når slankekuren gør ondt værre

Når slankekuren gør ondt værre

Et hudløst ærligt, gribende og inspirerende foredrag om at leve med spiseforstyrrelsen tvangsoverspisning (binge eating disorder – BED). Om opvæksten i en socialt udsat familie. Og om at bryde mønstret og tage livtag med sin spiseforstyrrelse og vægt. Nadja Engsig er socialrådgiver, kropspositivist, forfatter og kendt fra TV2-dokumentarprogrammerne »Nadja og de 170 kilo« og »Nadjas farvel til de 170 kilo«.

Nadjas fortælling er en vedkommende og væsentlig førstehåndsberetning fra livets gang i Underdanmark. En fortælling om at synke til bunds med sin sociale arv for siden at bryde mønstret med hjælp fra de sjældne voksne, der ikke kun så et problem på 170 kilo, der skulle fikses, men havde øje for hele mennesket Nadja og betydningen af de overgreb, mobning og omsorgssvigt, hun havde været udsat for som barn.

Nadja Engsig deltager ivrigt i den offentlige debat om mental sundhed, tykhed og psykiatrien og manglen på ressourcer – især til behandling af tvangsoverspisning. Først i 2021 er binge eating disorder blevet anerkendt som en spiseforstyrrelse og har fået politisk fokus – bl.a. grundet Nadjas dokumentar og hendes kamp for at få sygdommen sat på den politiske dagsorden. Det vurderes, at op mod 60.000 danskere er i risiko for at udvikle denne spiseforstyrrelse.

Foto: Betina Andersen

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag