Skip to content
Foredrag og debat hos FOF København

Slow parenting

Slow parenting

Nærvær i familien

Mange danske børnefamilier oplever at overleve frem for at leve, og hver femte dansker drømmer om en hverdag med mere frihed, mens stressstatistikker og depressionsdiagnoser bare stiger og stiger. Fem til ti procent af alle børn rammes af angst i livets rotteræs. Travlhed er hverdagskost for mange børnefamilier og både store og små bliver ramt, når overskuddet svigter. Én ting er erkendelsen af, at vi selv og vores børn savner ro og nærvær. Noget andet – og for de fleste langt sværere – er at blive klog på, hvordan vi så skaber en forandring til det bedre.

Slow parenting handler om bringe familien i balance. Børn har brug for at afprøve og udvikle sig, men det betyder ikke at barndommen skal være et ræs. I stedet skal børn have tid, ro og plads til at udforske verden i deres eget tempo – med nærværende voksne, der støtter barnet i at opdage, hvem det er, fremfor hvad de voksne gerne vil have barnet til at være.

Slow parenting er ikke et projekt, det er en livslang proces. Sammen med dem vi elsker allermest. Med afsæt i slow-filosofien og familierådgivning giver Karen Pallisgaard har konkrete bud og kærlig inspiration til mere nærvær i familien.