Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.

Talk og debat: Comedy og queer-identiteter – CPH STAGE

Udsolgt

Aktuelle arrangementer ved CPH STAGE

Social arv og vold i kunsten 30. maj 2024

Klima, kunst og eventyr i vand 1. juni 2024


Vi er stolte over igen i år at samarbejde med Danmarks største scenekunstfestival CPH STAGE om tre debatarrangementer, hvor underliggende og relaterede temaer fra tre forestillinger perspektiveres af kunstnerne bag.

Forvent at få rystet op i både kønsstereotyper og normative verdensopfattelser, når to kloge queer-komikere reflekterer over og debatterer, hvordan verden reagerer i mødet med dem – og hvad de reaktioner siger om verden.

Samtalen udspiller sig mellem det asiatisk-amerikanske queer-ikon Alok Vaid-Menon og danske Nina Rask. Fælles for de to er en særlig evne til at gennemskue tidens strømninger og udlægge dem bl.a. i comedy, sketches eller poetry. På den måde udstilles samfundets selvfølgeligheder, så tremmerne i buret står tydeligt frem. Selv dem, der tror sig frie, står tilbage med lænker om anklerne efter at have lyttet til Alok Vaid-Menon og Nina Rasks satiriske samfundsanalyser.

Panelet


Alok Vaid-Menon.

Alok Vaid-Menon (de/dem) er asiatisk-amerikansk multikunstner og queer-ikon, der bl.a. optræder som komiker, spoken word og debattør i samtalen om kønsidentitet. Derudover har de stiftet initiativet #DeGenderFashion, som arbejder for at gøre mode- og skønhedsindustrien mere kønsneutral. Med hele sit virke forsøger Alok at nedbryde fordomme, bygge bro og sætte mennesket fri.


Nina Rask. Foto: Loui Christensen

Nina Rask (hun/hende) er satiriker, skuespiller og vært uddannet fra DR’s talenthold i 2021. Nina Rask debuterede på Det Kongelige Teater med »Nina er sjov«, hvor hun morbidt udstillede de kønsnormative fortællinger. Til efteråret optræder hun med »God stemning« på Bremen Teater; et utraditionelt stand-up show baseret på hendes personlige historie. I 2022 vandt hun »Årets LGBT-person« ved Rainbow Awards og var nomineret til »Årets Talent« ved Zulu Comedy.

Moderator


Moussa Mchangama. Foto: Liv Latricia Habel.

Samtalen modereres af forfatter og debattør Moussa Mchangama (han/ham).

Værd at vide

Arrangementet er skabt i et samarbejde mellem CPH STAGE, Det Kongelige Teater, FOF København og Blaagaard Teater.

CPH Stage

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 07.06.2024 17:00-17:45 Skuespilhuset Flere foredragsholdere

Flere foredragsholdere