Skip to content

Talk og debat: Klima, kunst og eventyr i vand – CPH STAGE

Vi er stolte over igen i år at samarbejde med Danmarks største scenekunstfestival CPH STAGE om tre debatarrangementer, hvor underliggende og relaterede temaer fra tre forestillinger perspektiveres af kunstnerne bag.

I forbindelse med undervandskoncerten AQUASONIC kan du opleve en samtale om klimaforandringer, eventyrrejser og kunst – og om, hvordan vi som mennesker kan blive bedre til at drage omsorg for den blå planet med netop vandet som læremester.

Hør skaberne af AQUASONIC; kunstnerduoen Laila Skovmand og Robert Karlsson i samtale med Cecilia Vanman, som er eventyrer, havpattedyrbiolog og ekspeditionsleder. Fælles for dem er, at arbejdet med vand har ændret deres liv og opfattelse af verden radikalt.

Tag på en undersøisk rejse med disse dybt passionerede mennesker, som har fulgt sirenesangen fra havets dyb. Gennem forskning, kunst og formidling deler de deres indsigter i håb om, at mennesket som art får en dybere forståelse for klodens behov i en tid med åbenlyse klimaforandringer, men manglende politisk vilje til reel handling.

I forlængelse af selve debatten kan du tale med Cecilia Vanman og en række andre medlemmer af Kvindelige Eventyreres Klub og købe bogen »De Eventyrlige Kvinder«.

Panelet


Cecilia Vanman. Foto: Christina Hauschildt.

Cecilia Vanman er egentlig uddannet skodesigner, men smed skoene og hoppede i vandet som ganske ung. Hun tog dykkercertifikat, udforskede fridykning og blev sidenhen uddannet havpattedyrbiolog. Hun arbejder som ekspeditionsleder i både kolde og varme farvande og har blandt andet ledt tre ekspeditioner igennem Nordvestpassagen i Canada samt flere filmekspeditioner i Arktis og på Antarktis. Hun er derudover blevet optaget som Fellow i The Explorers Club – verdens mest prestigefyldte klub for videnskabsfolk og eventyrere, og hun er medlem af Kvindelige Eventyreres Klub.

 
Laila Skovmand og Robert Karlsson. Foto: Per Bergmann.

Between Music skaber unikke performances og kunstinstallationer i krydsfeltet mellem musik, live performance, visuel kunst, arkitektur og ny teknologi. Between Music er stiftet af Laila Skovmand, kunstnerisk leder, komponist og performer samt Robert Karlsson, kreativ direktør og musiker. Sammen har de bl.a. udviklet undervandskoncerten AQUASONIC, der er kulminationen på 16 års udforskning af vand i samarbejde med opfindere, ingeniører og instrumentbyggere fra hele verden. Med deres kunst stræber de efter at udviske grænser mellem kulturer, religioner, sociale klasser og klodens arter i bredeste forstand. 

Moderator


Tommy Heisz. Foto: Helga Theilgaard.

Samtalen modereres af forfatter og journalist Tommy Heisz.

Værd at vide

Arrangementet er skabt i samarbejde mellem FOF København og CPH STAGE.

CPH Stage

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 01.06.2024 16:00-16:45 Art Maze Flere foredragsholdere

Flere foredragsholdere