Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.

Eftermæle – masaierne i Tanzania

Kom og mød masaien Alais Ole-Morindat, der er født på kraterbunden af den berømte uddøde vulkan Ngorongoro i Tanzania, der i dag nok en af verdens bedste dyreparker. Hullet i krateret er på 260 km² (svarende til halv størrelse af Bornholm), og kraterkanten ligger ca. 600 meter over kraterbunden.

Alais blev som lille dreng udvalgt blandt alle hans faders mange børn til at være den første, der fik en skoleuddannelse. Han har arbejdet både for Mellemfolkeligt Samvirke, DANIDA og mange andre udviklingsorganisationer og har i dag helliget sig kampen for masaiernes ret, som et af de sidste oprindelige folk, til at opretholde deres liv og kultur som masaier.


Alias Ole-Morindat og Bo Kristensen.

Foredraget vil sætte fokus på masaiernes historie, kultur og levevis, samt hvordan regeringens politik har påvirket masaierne – bl.a. i form af manglende beskyttelse af masaiernes rettigheder til jord, kultur, identitet, udvikling og regeringens vold og tvangsudsættelse af masaifolket fra deres forfædres jord.

Men hvordan truer klimaændringer i de nordlige regioner af Tanzania en bæredygtig udvikling, hvor mennesker, dyreliv og husdyr interagerer?

Du hører også om et eksempel på et lille udviklingsprojekt, hvor en lille dansk NGO har samarbejdet med en kvindegruppe fra Tanzania. Et projekt, der ligesom dette arrangement, blev støttet af DANIDA-midler gennem Civilsamfund i Udvikling, CISU.

 
Masaien Elias Ndurway Mollel alene og med sin familie.

Alais vil være flankeret af masaien Elias Ndurway Mollel, som bor ved Lake Natron ved foden af Ol Doinyo Lengai (Guds bjerg), den eneste aktive vulkan i Østafrika, samt af Bo Kristiansen – »Den Hvide Masai«, der har boet 10 år i Østafrika, samt de sidste 15 år fungeret som medlem af Ældrerådet i Lyang’iri-klanen ved Lake Natron i Tanzania.

Værd at vide

Efter foredraget, der bliver afholdt på både engelsk og dansk, vil der blive mulighed for spørgsmål til panelet.


Bo Kristensen sammen med to masaier.

Om Bo Kristiansen

Bo Kristiansen har boet og arbejdet 10 år i Østafrika og blev i 2010 nomineret til Ældrerådet i en masai-klan i det nordvestlige Tanzania – det område, som Elias Ndurway kommer fra. Han var for ca. 10 år siden medstifter at støtteforeningen Lake Natron Maasai Support, og det er netop denne lille danske NGO, der har inviteret Alais til Danmark.

Om Alias Ole-Morindat

Alias Ole-Morindat er i Tanzania kendt som en af de nulevende personer, der kender mest til de problemstillinger, som det oprindelige folk masaierne i dag står overfor. Han har arbejdet inden for miljø- og udviklingsområdet i Tanzania i mere end 35 år. I øjeblikket er han selvstændig konsulent og ACTIVE Program Director for Tanzania People and Wildlife (TPW), og han arbejder også med specifikke klimaændringsprojekter i Tanzania.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 09.09.2024 18:00-20:00 FOF Huset Alais Morindat

Alais Morindat