Skip to content
narcissist i parforholdet

Gaslighting – har du en narcissist i parforholdet?

Det begynder så godt med masser af engagement, romantik og forelskelse. Men så starter kritikken. Partneren trækker sig i kulde, som om man har gjort noget virkelig galt. Derefter bliver det kun værre, afbrudt af episoder med forsoning, varme og kærlighed.

Den gaslightende partner søger at opnå kontrol over sin kæreste, sætter begrænsninger op, udskammer, laver scener af jalousi. Der er mange varianter af dysfunktion, men der er altid fællestræk i adfærden hos en gaslighter: Målet om at ødelægge den andens værdighed og tro på sig selv, så 'gasseren' kan få magten.

Gaslighting er mere end bare et begreb. Det er en manipulativ praksis, som narcissister anvender for at forføre og kontrollere andre. At blive udsat for denne form for manipulation er ikke kun nedværdigende, det er også forvirrende og har potentiale til at splitte forhold og relationer.

Dette foredrag, hvor psykoterapeut Lene Bjergland går i dybden med narcissister i parforholdet, giver dig værktøjer, som sætter dig i stand til at opleve destruktiv adfærd i tide.

Til foredraget sættes spot på mønsteret – både i gaslighting og i skaderne hos partneren. Med viden og indsigt kan man begynde heling af de sår, narcissisten har givet offeret.

Foredrag med Lene Bjergland

I denne sæson har vi flere foredrag med Lene Bjergland om Gaslighting. Se alle foredrag her.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 26.10.2024 10:00-12:00 KBH V, Humletorvet Lene Bjergland
Foredragsholder

Lene Bjergland

Lene Bjergland er psykoterapeut og underviser gennem mange år. Vægten i hendes arbejde ligger på at formidle den nyeste viden om psykologiske problemstillinger til et bredt publikum. Hun er oprindeligt cand.mag. i kulturstudier og uddannede sig senere indenfor gestaltterapi, chok og traumeterapi. Som terapeut har hun arbejdet med mange forskellige målgrupper lige fra sygemeldte borgere til ledere i bankverdenen.

Som foredragsholder tager Lene Bjergland typisk emner op, der er oppe i tiden, med henblik på at give en nærmere forståelse af, hvad der er på spil, for at vi trives som mennesker. Hun er indehaver af Psykologi for Alle.