Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-14. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Musikalsk møde mellem KALEIIDO og en hemmelig gæst

FOF København og Nordsjælland byder velkommen til tredje udgave af vores populære talk og jazz-række 2 + 1 = JAZZ!, som præsenteres i samarbejde med Gentofte Jazzklub. Denne gang er duoen KALEIIDO i centrum.

Anna Roemer (guitar) og Cecilie Strange (saxofon) er gået sammen om en fælles musikalsk vision – at skabe musik, der flytter sig i tid, rum og sted. Med rødder i jazzen og traditionen omkring improvisation har de skabt en atmosfærisk og ambient sound, hvor instrumenterne på indfølt vis smyger sig om hinanden.

KALEIIDO har allerede slået sit navn fast på den danske jazzscene med deres stemningsfyldte og rolige udtryk og livekoncerter med gæster, der tæller nogle af Danmarks førende improvisatorer. Musikken fører lytteren gennem lydcollager, der ændrer sig ved hver tone ligesom solskin i et kalejdoskop og med deres radikale dogme om at intet er aftalt på forhånd, skubber de til grænserne for, hvad improviseret musik kan være.

Vi kommer naturligvis til at høre KALEIIDO som duo. Herudover får det musikalske makkerpar udfordret deres musikalske samarbejde, når de bliver overrasket på scenen af en kendt skikkelse fra det danske jazzmiljø, som de ikke har optrådt med før eller haft mulighed for at forberede sig med.

Hvad sker der, når det faste makkerpar får besøg, og hvad gør det ved musikken? Aftenen er delt op i to afdelinger: Først interview med KALEIIDO med Frederik Korfix fra DR P8 Jazz bag roret. Herefter er der koncert med de to. Det er også her, at den hemmelige gæster dukker op og overrasker både os i salen og musikerne på scenen!

Som altid: Glæd dig til en aften med højt til loftet, masser af overraskelser og masser af jazz!

 


Kaleiido. Foto: Malthe Ivarsson.

Om KALEIIDO

KALEIIDO består af guitarist Anna Roemer og saxofonist Cecilie Strange. Deres helt særegne stil har skabt begejstring hos publikum og ikke mindst hos anmeldere i ind- og udland. Radiostationen P8 Jazz har i særdeleshed omfavnet KALEIIDO med bl.a. VOYAGE som Ugens Album ved udgivelsen.

KALEIIDO vandt Carl Prisen i kategorien »Årets Komponist, Jazz« i 2023 og 2024, var nomineret til samme pris i 2021 og nomineret til Danish Music Awards Jazz i kategorien »Årets Nye Navn« samme år. KALEIIDOs musik er desuden landet solidt på Spotify Editorial playlister såsom State of Jazz og Jazz Today og har som resultat høstet streams verden over.

 


Frederik Korfix.

Om Frederik Korfix

Frederik Korfix er optimist, familiefar og kaffedrikker. Og så har han siden 2015 været vært på DR P8 Jazz. Bl.a. i programmet »Korfix og Kaffe«. Frederik elsker jazzen højere end hønsekødssalat og velfærdsstaten – og det siger ikke så lidt. Og så er det egentlig underordnet om jazzen kommer i form af knasende toner fra Louis Armstrong i 1920'erne, om den vælter ud af højttalerne med Alice Coltrane i 1960'erne eller om det er den sprødeste, nyeste, moderne jazz fra Storbritannien. Præsenteres i samarbejde med Gentofte Jazzklub.  

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Gentofte Jazzklub

 

Gentofte Jazzklub

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 12.12.2024 19:00-21:00 Byens Hus, Hellerup Flere foredragsholdere

Flere foredragsholdere


Måske du også er interesseret i...

FOF København har hvert år over 200 foredrag, debatter, talks og koncerter i hele hovedstadsområdet. Emnerne varierer fra højaktuelle politiske debatter, kunstneriske øjenåbnere og naturvidenskabelige landvindinger til personlige historier. Foredragsholderne er altid engagerede og dygtige formidlere.

Hvis du er nysgerrig på vores udbud af kurser, workshops og holdtræning, så er der også rig mulighed for at finde noget, der passer dig. Hver år har vi tusindvis af muligheder at vælge mellem, hvor du kan dygtiggøre dig inden for lige det felt, du er interesseret i. Opdyrk en gammel hobby, lær en ny, kom i form eller find noget at gå til sammen med dem, du holder af. Vi udbyder f.eks. hold i musik, madlavning, motion, it, kommunikation, sprog og kreative kurser. Vores udbud er for alle aldre og livssituationer, så du nemt finder det, der passer dig – uanset om du leder efter hold under din barsel, i dit seniorliv eller noget helt tredje.

Gør som 45.000 andre: Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få løbende besked om nye hold, konkurrencer og gratis artikler, opskrifter og undervisernes bedste tips og tricks.