Skip to content

Mød Lars Findsen: Livet som spionchef – kom bag om FE-sagen

Da chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen blev anholdt i Københavns Lufthavn i december 2021, blev det starten på en sag, der bliver kaldt den største vestlige efterretningsskandale. Nu fortæller hovedpersonen selv, hvordan det var at blive fængslet og sidde i celle 18 i Hillerød arrest i 71 dage.

Hvordan han fik hverdagen til at gå bag tremmerne blandt kriminelle, om hans tanker om vores retssystem og forholdet mellem embedsmænd og politikere. Og hvordan det var, da hele sagen mod ham og politiker Claus Hjort Frederiksen blev droppet. Han fortæller også om sin karriere som topchef for både FE, PET og Forsvarsministeriet og de ledelsesmæssige værdier, han er optaget af.

Du hører den personlige fortælling om livet som spionchef, om efterretningsarbejde og om nogle af de komplekse trusler, som Danmark står over for i disse år.

Om Lars Findsen

Lars Findsen er cand.jur., tidligere chef for PET og FE, ministersekretær og departementschef. I 20 år har han været en af de mest centrale embedsmænd i Danmark. Han har som den eneste været chef for både PET og FE, og han er dermed også en af de eneste vestlige efterretningschefer, der både har været chef for sin nations indenrigs- og udenrigsefterretningstjeneste. Lars Findsen har været med til at håndtere politiske skandaler med store personlige konsekvenser. Men først og fremmest har han i to årtier været med til at forsvare demokratiet og passe på Danmark i en periode med Muhammedtegninger, høj terrortrussel og voldsomme udenrigs- og sikkerhedspolitiske begivenheder i en stadig mere kompleks verden. Han har i 2022 udgivet »Spionchefen – erindringer fra celle 18«.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 05.06.2024 19:00-21:00 Kedelhallen Lars Findsen
Foredragsholder

Lars Findsen