Skip to content

Gaslighting – sådan opdager du destruktiv adfærd i tide

Gaslighting er mere end bare et begreb. Det er en manipulativ praksis, som narcissister anvender for at forføre og kontrollere andre. At blive udsat for denne form for manipulation er ikke kun forvirrende, det er også nedværdigende og har potentiale til at splitte forhold og relationer.

Gaslighting forekommer nemlig ikke kun i parforhold og ægteskaber, men også i søskende-, arbejds- og naboforhold. Typisk vil man opleve absurde konflikter, hvor en narcissist nægter at erkende egne fejl og ansvar.

Narcissister, der praktiserer gaslighting, påtager sig offerrollen, mens de beskylder andre for at være bødler, egoister og endda kriminelle. Disse dynamikker kan infiltrere alle aspekter af vores liv – fra arbejdspladsen til familielivet, og det kan komme fra alle sider og samfundslag – helt op på præsidentniveau!

Til dette foredrag udforsker vi det komplekse landskab af gaslighting, og du hører om typisk adfærd, så du bedre kan orientere dig og er godt forberedt. Vi dykker også ned i fællestræk ved narcissistiske skader, herunder manglende mentaliseringsevne, en særlig følelse af berettigelse, forbitrelse, magtsyge og aggression.

Efter foredraget har du en bedre forståelse for begrebet og kan dermed bedre håndtere udfordringerne ved at have en relation til gaslighter.

Om Lene Bjergland

Lene Bjergland er psykoterapeut og underviser gennem mange år. Vægten i hendes arbejde ligger på at formidle den nyeste viden om psykologiske problemstillinger til et bredt publikum. Hun er oprindeligt cand.mag. i kulturstudier og uddannede sig senere indenfor gestaltterapi og chok- og traumeterapi. Som terapeut har hun arbejdet med mange forskellige målgrupper lige fra sygemeldte borgere til ledere i bankverdenen. Som foredragsholder i dag tager Lene Bjergland typisk emner op, der er oppe i tiden med henblik på at give en nærmere forståelse af, hvad der er på spil for, at vi kan trives som mennesker. Derudover er hun indehaver af Psykologi for Alle.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 20.04.2024 11:00-13:00 FOF Hellerup St. Lene Bjergland
Foredragsholder

Lene Bjergland