Skip to content
Gaslighter i familien

Gaslighting – har du en narcissist i familien?

Gaslighting er mere end bare et begreb. Det er en manipulativ praksis, som narcissister anvender for at forføre og kontrollere andre. At blive udsat for denne form for manipulation er ikke kun nedværdigende, det er også forvirrende og har potentiale til at splitte forhold og relationer.

Dette foredrag, hvor psykoterapeut Lene Bjergland går i dybden med narcissister i familien, giver dig værktøjer, som sætter dig i stand til at opleve destruktiv adfærd i tide.

Forældre med narcissistiske træk efterlader deres børn usikre på sig selv og med en følelse af indre tomhed og forladthed. Følelsesmæssig kontakt, smil, nærhed og varme er den vigtigste næring for børn – nærmest i alle aldre. Og vi tager behovene med os ind i voksenalderen, hvor venskaber og parforhold også næres af de samme menneskelige kvaliteter.

Til foredraget zoomes der ind på de konkrete skader et barn får, når en forælder mangler evnen til kærlig kontakt, men i stedet er optaget af magtdemonstrationer, selvhævdelse eller nedgøring af barnet.

Konsekvenserne for barnet er mindreværd, frygt og utryghed, hæmning i naturlig udfoldelse og stærke følelser af vrede, sorg og skam. Indsigt i de narcissistiske og gaslightende mønstre hos de voksne, hjælper til at frigøre de tidlige begrænsninger og hele sårene fra opvæksten.

Foredrag med Lene Bjergland

I denne sæson har vi flere foredrag med Lene Bjergland om Gaslighting. Se alle foredrag her.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 26.09.2024 19:00-21:00 KBH V, Humletorvet Lene Bjergland
Foredragsholder

Lene Bjergland

Lene Bjergland er psykoterapeut og underviser gennem mange år. Vægten i hendes arbejde ligger på at formidle den nyeste viden om psykologiske problemstillinger til et bredt publikum. Hun er oprindeligt cand.mag. i kulturstudier og uddannede sig senere indenfor gestaltterapi, chok og traumeterapi. Som terapeut har hun arbejdet med mange forskellige målgrupper lige fra sygemeldte borgere til ledere i bankverdenen.

Som foredragsholder tager Lene Bjergland typisk emner op, der er oppe i tiden, med henblik på at give en nærmere forståelse af, hvad der er på spil, for at vi trives som mennesker. Hun er indehaver af Psykologi for Alle.