Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-14. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Hvad skal vi spise? Debat om måltidet i hjemmet

Det fælles måltid i hjemmene er under pres: Vi spiser sjældnere sammen som familie, vi tilbereder færre måltider selv fra bunden, og vi bruger relativt færre penge på gode råvarer.

Spørgsmålet er, om det er et problem i sig selv? Eller om det blot er en naturlig konsekvens af måden, vi er familier på, vores lyst og evne til at lave mad, udbuddet af takeaway og nemme måltidsløsninger samt den stigende andel af discountsupermarkeder? Og hvordan rimer tendensen på forventningerne til fællesskab i familien, kravet om bæredygtig forbrugeradfærd, ønsket om sund og nærende kost og nødvendigheden af en stramt styret husholdningsøkonomi?

Vi tager debatten med afsæt i to forskellige perspektiver på måltidet i hjemmet.

Panelet


Dorthe Chakravarty.

Dorthe Chakravarty er historiker og journalist med speciale i mad- og kvindehistorie. Hun har blandt andet skrevet bøgerne »Husmor i en rationeringstid. Køkkenliv under besættelsen« og »Irma – alt det du havde glemt, du kunne huske«. 

 

Mikkel Jacobsen
Mikkel Jacobsen.

Mikkel Jacobsen er ph.d. i madsociologi og lektor ved Københavns Professionshøjskole, hvor han bl.a. forsker og underviser i mad- og måltidskultur. Sammen med kokken Simon Milwertz har han skrevet bogen »SPIS – en bog om mad og oplevelser«.

 

Vært og moderator


Martin Kongstad.

Martin Kongstad er forfatter til adskillige bøger, herunder »Kokken der holdt op med at rødme« og »Sådan gør vi ikke i Tisvilde«. Han har været madanmelder i næsten 30 år, og siden 2013 har han været podcastvært på »Bearnaise er dyrenes konge«.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 31.10.2024 19:00-21:00 Kulturhuset Indre By Flere foredragsholdere

Dorthe Chakravarty