Skip to content

Mød Özlem Cekic: Tak for kaffe – den svære kunst at tale sammen

Få gode råd og mod til at tage den svære samtale. Med udgangspunkt i bogen »Tak for kaffe – den svære kunst at tale sammen« (2021) giver Özlem Cekics konkrete redskaber til, hvordan vi alle kan blive bedre til at skabe konstruktive samtaler, der giver plads til meningsmangfoldighed – uanset om det er på arbejdspladsen, i privatlivet eller på de sociale medier.

Bogen er inddelt i fem rum over sociale sammenhænge, der ofte giver uenigheder, spændinger og i værste tilfælde konflikter:

  • Familiemiddagen: Her spiller følelser en central rolle, for uenighed kan være særligt svært i nære relationer.
  • Personalemødet: Hierarkier og magtrelationer, både de officielle og uofficielle, er her et vilkår, der vanskeliggør dialogen.
  • De sociale medier: Her er flokmentaliteten stærk, og vi kan gemme os bag en skærm. Ofte går bølgerne højt og ord bliver misforstået, misfortolket og misbrugt.
  • Forsamlinger: Her kan faktorer som kropssprog, tidspres og dét faktum, at der er publikum på, blive barrierer for den gode dialog.
  • Skolen: Her er vores dyrebareste på spil – nemlig vores børn, og det er samtidig her vores børn socialiseres og lærer at være i dialog.

Med afsæt i personlige erfaringer fra de fem rum for sociale sammenhænge fortæller Özlem Cekic, hvordan hun selv har lært at flytte fokus fra, hvad andre gør forkert, til hvad hun selv kan gøre anderledes.

Foredraget er en inspiration til, hvordan du kan håndtere, forebygge og i nogle tilfælde måske ligefrem løse konflikter med samtale. Du får konkrete og genkendelige dagligdagseksempler på, hvordan du kan tage et personligt ansvar for at skabe konstruktive samtaler og give plads til uenigheden.

KU.BE’s populære spisested SPISE.STUEN har sammensat en lækker menu til FOF Københavns gæster, som kan nyde en lækker tapasanretning inden arrangementet. Book bord og bestil maden her.

Om Özlem Cekic

Özlem Cekic er født i 1976 i Ankara, Tyrkiet, og hun flyttede til Danmark som 10-årig. Hun er tidligere politiker og folketingsmedlem for SF og nuværende rådgiver, foredragsholder, debattør og forfatter. Hun er en eftertragtet foredragsholder i Danmark og i udlandet, og hun er den blot anden dansker, som har holdt TED Talk på den store scene i New York.

Med et glimt i øjet og med afsæt i sine personlige og professionelle erfaringer som brobygger, debattør, tidligere politiker, sygeplejerske og mønsterbryder leverer Özlem Cekic skarpe budskaber, der vil få dig til at reflektere og handle.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 25.04.2024 19:00-21:00 KU.BE Özlem Cekic
Foredragsholder

Özlem Cekic