Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Søren Ulrik Thomsen - fotograf Dirk Skibae Fotografie skal krediteres

En aften med Søren Ulrik Thomsen i historiske Osramhuset

Søren Ulrik Thomsens forfatterskab bliver ofte betragtet som et af de vigtigste i nyere dansk litteratur, og han formår at favne både ældre kunstgreb og samtidens strømninger.

Til dette foredrag i Osramhuset tager digter og forfatter Søren Ulrik Thomsen os med ind i erindringen med udgangspunkt i sin bog »Store Kongensgade 23«. Bogen er et reflekterende erindringsessay fuld af minder om hans pubertet, moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler, om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole. Men den indeholder også tanker om, hvorfor man skriver, om frygten for alderdommens rædsler, om efteråret, hvor alting på én gang flammer op og dør ud. Og om en lejlighed i Store Kongensgade 23, hvor Søren Ulrik Thomsen kun boede et enkelt år, men alligevel er stedet, hvorfra hans fremtid altid vil udstråle.

Oplev en levende oplæsning, og kom i dialog med en af Danmarks største forfattere! Søren Ulrik Thomsen er en skarp iagttager, dygtig foredragsholder og anerkendt forfatter. Han kombinerer sin store viden om samfund og litteratur med sine egne digte, essays-oplæsninger og kommentarer. Der er plads til både grin, forundring og fundering over livet i foredraget med en af dansk poesis allerstørste.

Om Søren Ulrik Thomsen

Søren Ulrik Thomsen blev født i 1956 og blev i 1982 uddannet på Københavns Universitet med bifag i litteraturvidenskab. I årene 1985-91 redigerede han sammen med Erik Skyum-Nielsen litteraturtidsskriftet »Den Blå Port« 1985-91. Han debuterede i 1981 med sin første digtsamling »City Slang«, og i 2016 udkom »En hårnål klemt inde bag panelet«. Sidstnævnte er korte tekster i en samling noter over erindringer, samtidsfænomener, indtryk fra København og ikke mindst tanker om dødelighed. 

Søren Ulrik Thomsen har siden 1995 været medlem af Det Danske Akademi og har igennem sit forfatterskab modtaget en lang række priser og legater. Han optræder også med bandet Det Glemte Kvarter, som er et råt beatorienteret møde mellem lyrik og musik.

Foto: Dirk Skibae

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 19.10.2023 19:00-21:00 Osramhuset Søren Ulrik Thomsen
Foredragsholder

Søren Ulrik Thomsen