Skip to content

Hvis du har gået på et hold i foråret, som fortsætter til efteråret, har vi reserveret en plads til dig. Du får direkte besked, før alle efterårets hold bliver lagt online 22. juni (bemærk ny dato).

Foredrag om Thomasine Gyllembourg hos FOF København

Thomasine Gyllembourg – hvem var hun?

Til dette foredrag dykker vi ned i guldalderens mest kendte danske forfatterinde Thomasine Gyllembourg (1773-1856). Du hører om hendes forfatterskab, og hvorfor hun er interessant i dag.

Glæd dig til en biografisk gennemgang af hendes spændende liv fra barndommen i 1700-tallets højere borgerskab til ægteskab og siden århundredets mest omtalte skilsmisse fra P.A. Heiberg. Og endelig i den sidste del af livet til hendes karriere som fuldtidsforfatter, hvor vi ser på sammenhængen mellem liv og forfatterskab.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 13.09.2023 17:00-18:40 KBH V, Humletorvet Maja Lykketoft
Maja Lykketoft holder foredrag hos FOF København
Foredragsholder

Maja Lykketoft

Maja Lykketoft er cand.mag. i dansk og litteratur. Bag sig har hun mange år som kommunikationsansat i museumsverden. I dag er hun selvstændig kulturformidler med kvindehistorisk fokus.

Maja skaber kulturevents, holder foredrag, talks, laver litterære vandringer og skriver artikler. Hendes hovedfokus er kvindelige kunstnere i guldalderen. Derudover arbejder hun som freelanceredaktør for flere forlag.