Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

Foredrag om Dante hos FOF København

Den Guddommelige Komedie

Den Guddommelige Komedie

Dantes »Den Guddommelige Komedie« er verdens mest kommenterede litterære værk! Siden det udkom efter hans død 14. september 1321 har det inspireret generation efter generation af læsere. Når det kommer til kunstnere, malere og forfattere er spørgsmålet ikke, hvem der har ladet sig inspirere af komedien, men hvem der ikke har.

"Komedie" betyder i øvrigt, at det begynder dårligt, men ender godt. Og måske ligger grunden til værkets fascinationskraft i, at det er så enkelt. »Den Guddommelige Komedie« er et enestående spejl på den menneskelige tilværelse i al dens gru, fortvivlelse, desperation, mulighed, herlighed og skønhed. På Dantes rejse i Helvedet, Purgatoriet og Paradiset bliver han konfronteret med snart sagt enhver tænkelig eksistentiel udfordring, og han finder vej. Heri ligger værkets relevans for den nutidige læser, der også skal navigere på et hav af strømninger, udfordringer og visuelle bombardementer.

Mere end noget andet er »Den Guddommelige Komedie« en dannelsesrejse. På denne rejse bliver Dante vejledt af Vergil, der repræsenterer den klassiske tradition og af Beatrice, der repræsenterer den kristne. Det er således på selve fundamentet af europæisk kultur, at Dante genvinder orienteringssansen og bliver forsonet med sig selv og sin historie.

I en tid, hvor grådighed, splittelse, magtliderlighed og krig truer verdenssamfundet, og hvor vi har erstattet the Great Book med Facebook, er Dantes mesterværk så aktuelt som aldrig før. Kom med på en rejse til eksistensens sorte hul og videre til en verden, hvor omdrejningspunktet er kærlighed og oprigtig glæde på næstens vegne.

Foredragsholder Martin Herbst er teolog, forfatter og en af Danmarks mest vidende Dante-kendere. Han underviser i »Den Guddommelige Komedie« på Præsternes Efteruddannelse og talrige andre steder. Han er tillige forfatter til en række bøger, senest den anmelderroste »Den Guddommelige Komedie for Alle« (2022), som deltagere kan købe til særpris.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag