Skip to content

Glæd dig til forårets kurser, foredrag og ture! Vi lægger løbende nye hold på hjemmesiden, og hele programmet er online 13. december.

lis wessberg - jazzbasunist og foredragsholder

Jazz og artist talk med Lis Wessberg og Steen Rasmussen DUO

Jazz og artist talk med Lis Wessberg og Steen Rasmussen DUO

Lis Wessberg er en af Danmarks førende basunister. Hun har i årtier turneret og indspillet med toppen af dansk jazz og pop – herunder Marilyn Mazur, DR Big Band og Hanne Boel. Nu står den 54-årige musiker midt i sit livs gennembrud som soloartist med udgivelsen af det anmelderroste debutalbum »Yellow Map« (2021), hvor Lis Wessbergs smukke tone står i centrum af hendes kompositioner.

Denne aften skal vi både høre Lis Wessbergs egne kompositioner og andet godt jazz. Der bliver også tid til at dykke ned i hendes musikalske rejse fra Herlevs harmoniorkester i 1970’erne til livet på verdens jazzscener og -festivaler. Vi får også sat ord på, hvordan det står til med kønsbalancen i dansk jazz – og om det er vigtigt. Og vi vil tale om musikbranchens DIY-kultur, hvor artisterne i høj grad selv står for at indspille, udgive og promovere en udgivelse.

Med på scenen har Lis sin mand, pianisten Steen Rasmussen. Lis Wessberg har i mange år været fast medlem af Steen Rasmussen Quinteto, og Steen Rasmussen er fast medlem af Lis Wessbergs nye gruppe Yellow Map.

Glæd dig til at opleve dem i et intimt set-up med trombone og flygel. Sammen vil de tage dig med på en rejse, som er farvet af både nordiske himmelstrøg, amerikanske jazztraditioner og sydamerikanske rytmer.

Det bliver utvivlsomt en anderledes interessant musikalsk aften med masser af nyskrevet jazz og indsigtsfulde historier fra to af jazzscenens mest anerkendte og erfarne musikere.

Læs mere om Lis Wessberg: Lis Wessberg drømmer om mangfoldighed – i musikken og i livet

Moderator: Jens Christian Madsen.

Samarbejdspartner: Præsenteres i samarbejde med Gentofte Jazzklub.

Gentofte Jazzklub logo