Skip to content
Mit Frankrig om Languedoc-Roussillon – foredrag hos FOF København

Mit Frankrig

Mit Frankrig

Vi skal på opdagelse i den nye region Occitanie, som blev dannet den 1. januar 2016, hvor Languedoc-Roussillon blev slået sammen med Midi-Pyrénées. Regionen er en perle med en betagende kystlinje, der tegner sig op fra den spanske grænse til Pyrenæerne mod Marseille og Nîmes. Køkkenet er et af Frankrigs bedste og regionen byder på spektakulær arkitektur.

1. Historien om Languedoc-Roussillon

Regionens historie kan føres helt tilbage til den romerske erobring af Narbonne. Den sydlige placering betød en stærk påvirkning fra den mauriske kultur, også katarer og tempelriddere satte deres præg på regionen, der i 1271 blev en permanent del af kongeriget Frankrig. Dette foredrag tager især afsæt i Montpellier, som frem til 2016 var regionens største by.

Vi skal også opleve den betagende natur med bjerglandskaber ved Gorges de Tarn, den majestætiske Pont du Gard, Le Canal du Midi og les Cévennes med klassiske landsbyer, floder og vandreruter, hvor man stadig kan besøge katarernes slotsruiner.

2. Kultur og gastronomi

Vinen og maden adskiller sig markant fra, hvad man finder i Provence. Tæt på Carcassonne ligger de smukke høje plateauer, hvor Corbières-vinmarkerne er solidt plantet i jorden så langt øjet rækker. I havnebyen Sète blev Georges Brassens og Juliette Greco født. Greco blev hurtigt symbol på Paris og Saint-Germain des Prés, Georges Brassens forblev i højere grad knyttet til Sète, som også var inspiration for nogle af hans sange.