Skip to content
Forfatter Stine Pilgaard hos FOF København

Meter i sekundet – en aften med forfatter Stine Pilgaard

Meter i sekundet – en aften med den filmaktuelle forfatter Stine Pilgaard

FOF København åbner dørene til en inspirerende og indsigtsfuld aften i KU.BE, når den populære prisvindende forfatter Stine Pilgaard går på scenen og fortæller om sit liv, forfatterskab og meget, meget mere i samtale med forfatterkollega Stephanie Caruana.

Du får som publikum rig lejlighed til at byde ind med spørgsmål og kommentarer. Og mon ikke, at lattermusklen også bliver masseret i løbet af aftenen?

Filmatiseringen af Stine Pilgaards succesroman »Meter i sekundet«, som er instrueret af Hella Joof, kan opleves i biografen fra februar 2023.

Stine Pilgaard debuterede i 2012 med sin anmelderroste roman »Min mor siger«, som blev præmieret af Statens Kunstfond og nomineret til DR Romanprisen. I 2015 fulgte hun succesen op med romanen »Lejlighedssange«, der modtog Bibliotekernes Forfatterpris og var nomineret til Læsernes Bogpris.

Med romanen »Meter i sekundet« bragede Stine Pilgaard i 2020 igennem på bestsellerlisterne, og romanen vandt samme år både De Gyldne Laurbær og Weekendavisens Litteraturpris.

»Meter i sekundet« er en humoristisk, nysgerrig og livsklog roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland og skal finde vej i højskolelivet og den vestjyske samtaleform og samtidig finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse. Fire af de ni sangtekster, der indgår i bogen blev i 2020 optaget i Højskolesangbogen.

Stine Pilgaard er fascineret af mennesker, og hvordan mennesker taler sammen og taler forbi hinanden. Det afspejles i hendes romaner, der alle udspiller sig i et genkendeligt univers bygget op af scener fra hverdagen, og hvor hun arbejder med genkendelighed som et strukturerende princip i sine karakterer. De fleste af hendes tekster kredser om kærligheden som fænomen, og hun interesserer sig for, hvornår den finder sted, og hvorfor den undertiden ophører.

Til denne aften i KU.BE kommer vi helt sikkert til at mærke Stine Pilgaards forkærlighed for dér, hvor det enkelte menneske slipper hæmningerne og er helt uden filter!

Stine Pilgaard er født i Aarhus i 1984 og vokset op i Vejlby-Risskov. Hun er uddannet fra Forfatterskolen i 2010 og er cand.mag. i dansk og medievidenskab fra henholdsvis Aarhus og Københavns Universitet.

Stephanie Caruana er journalist, forfatter og formand for De Skønlitterære i Dansk Forfatterforening. Hun har skrevet krimier, spændings- og erotisk litteratur samt klummer i Information, Ekstra Bladet og ALT for damerne, hvor hun også er filmredaktør. Hun er værtinde på FOF Københavns populære samtalerække »Krimi og cocktails« og underviser i at skrive.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag