Skip to content
Teorien om ingenting med Holger Bech Nielsen hos FOF

Teorien om ingenting

Teorien om ingenting

Nu kan du opleve den karismatiske professor i højenergifysik Holger Bech Nielsen fortælle om det, der er mere af end noget som helst andet i universet:

Ingenting!

I samtale med chefredaktør på Illustreret Videnskab Jonas Kuld Rathje kommer Holger Bech Nielsen omkring gådefulde fænomener som mørk energi, sort stof og universets gigantiske rum i forhold til den lille smule stof, der rent faktisk findes i det.

Det er altid ufatteligt lærerigt, fascinerende og underholdende, når Holger Bech Nielsen indtager scenen. Når han har Jonas Kuld Rathje ved sin side, bliver det hele en lille smule lettere at forstå for alle os, der ikke beskæftiger os med højenergifysik til daglig…

Kom derfor med åbent sind, skuldrene nede og nysgerrigheden parat. Få svar på, hvorfor det store tomrum faktisk er en umådelig kompliceret størrelse. Find ud af, hvordan alle punkter i universet er forbundet med alle andre punkter. Og indse, at du selv og alt andet måske blot er bølger i universets store kornmarker af mystiske kvantefelter!

Holger Bech Nielsen Bog
Holger Bech Nielsen og Jonas Kuld Rathjes bog »Teorien om ingenting«.

Om Holger Bech Nielsen

Holger Bech Nielsen er professor emeritus i teoretisk højenergifysik ved Niels Bohr Institutet under Københavns Universitet. Han er bl.a. kendt for at have udtænkt strengteorien, og i den brede befolkning er Holger Bech Nielsen ikke mindst kendt for sin medvirken i radio og tv – og populære foredrag! Selvom Holger Bech Nielsen er pensioneret fra Niels Bohr Institutet, hvor han har været ansat siden 1968, kommer han der stadig. Sammen med Jonas Kuld Rathje udkom han i 2023 med »Teorien om ingenting«.

Om Jonas Kuld Rathje

Jonas Kuld Rathje er chefredaktør på Illustreret Videnskab. Han er uddannet i redaktionel ledelse fra Syddansk Universitet og som journalist fra journalisthøjskolen. Jonas Kuld Rathje har været chefredaktør på B.T., og mange vil også kende ham fra podcasten »Det, vi taler om« hvor han er hyppig gæst.

Publikum til foredrag ved FOF København

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag