Skip to content
Foredrag med Inge Schjellerup om Peru – FOF København

Peru – på ekspedition i tågeregnskoven

Peru – på ekspedition i tågeregnskoven

Tag på eventyr med Danmarks førende ekspert i inkakultur, Inge Schjellerup, fil.dr. i arkæologi, mag.scient. i antropologi og projektseniorforsker ved Nationalmuseet. I over 40 år har Inge Schjellerup forsket i især inkariget og chachapoyakulturen, har ledet talrige ekspeditioner i Andesbjergene og har modtaget Perus fineste orden: Solordenen.

Inge Schjellerup har især foretaget arkæologiske undersøgelser i tågeregnskoven, også kaldet junglens øjenbryn. På sine ekspeditioner har hun fundet mange nye arkæologiske steder især fra chachapoya- og inkakulturerne.

Chachapoya – et stadig ret mystisk folk – boede ret isoleret og ubemærket i de store skove mellem floderne Huallaga og Marañón fra omkring år 800 til inkaerne erobrede dem i 1470. Formentlig var det inkaerne, som navngav dem. Chachapoya betyder "skyfolket", og de byggede hundredvis af monumentale bosættelser på bjergtoppe og højderygge. Det kendteste sted, Kuelap, ligger højt over Utcubambafloden og er en af de mest betagende før-spanske bosættelser i Sydamerika på højde med Machu Picchu.

Vi følger Inge Schjellerup på hesteryg og til fods i det meget tætte skovbeklædte bjergområde.

FOREDRAG OG DEBAT

Se alle aktuelle foredrag