Skip to content
Anne Haubek og Thomas Ubbesen holder foredrag hos FOF København

Fra Ishavet til Ukraine – en rapport fra Ruslands grænseland

Spændende foredrag med journalisterne og østeuropa-kenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen, der netop er vendt hjem fra en episk rejse tæt op ad den russiske grænse fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines rygende slagmarker i syd.

Krig er igen en realitet i Europa – og det i en målestok og gru, som ingen havde fantasi til at forestille sig, at vi skulle opleve i vores tid. Men hvordan er det kommet så vidt? Og hvad er det dybest set, der – som et moderne jerntæppe – har sønderrevet og delt vores kontinent, så øst og vest dårligt kan forstå og tale med hinanden længere?

Journalisterne og østeuropa-kenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen er netop vendt hjem fra den russiske grænse: Fra Ishavet i nord til Sortehavet og Ukraines i syd. Undervejs har de mødt og talt med snesevis af de hverdagsmennesker – russere, finner, baltere, polakker, ukrainere, moldovere og mange andre – som dagligt er tvunget til at leve med fjenden, løgnen og ondskaben som nærmeste nabo.

Historien om hele den lange og dramatiske rejse er beskrevet i en bog, som udkommer på Gyldendal i efteråret 2022. Mød de to journalister til et levende foredrag, der går helt tæt på bevægende menneskeskæbner langs det nye jerntæppe, det 21. århundredes østfront.

Information

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 27.10.2022 19:00-21:00 Lyngby, Jernbanepladsen Thomas Ubbesen

Thomas Ubbesen