Skip to content

Har du gået på et hold i foråret, som fortsætter i efteråret? Vi udsender forhåndsreservationer i perioden 29. maj-18. juni. Fra 25. juni kan du se alle efterårets hold online.

Gå på rygskole hos FOF København med underviser Hanne Jensen

Vi har din ryg! Her er tre ting, der giver en stærk ryg

Vi har din ryg! Her er tre ting, der giver en stærk ryg

Med sunde kropsvaner, en stærk kropsholdning og regelmæssig træning kan du mindske smerter og symptomer samt forebygge unødigt og for tidlig nedslidning.

Kroppens naturlige degenerering i vores knogler og led, kan vi ikke ændre ved. Men vi kan gøre meget for at undgå unødige overbelastninger i dagligdagen og forebygge for tidlig nedslidning. Det er vigtigt at være opmærksom på kropsvaner – altså den måde vi bruger kroppen på. Derfor skal du arbejde med din kropsholdning og sørge for at træne regelmæssigt. 

Hanne Jensen er afspændingspædagog, stifter af Den Mobile Rygskole og underviser hos FOF København. På hendes kurser lærer deltagerne at fastholde en stærk krop, både på kort og langt sigt. Her giver hun sine bedste råd til at holde ryggen stærk og undgå tidlig nedslidning, og det kræver faktisk ikke meget at tage disse hensyn.

Foredrag om ryggen med Hanne Jensen hos FOF København

Prøv f.eks.:

  • Tag en beslutning om at få ændret de dårlige kropsvaner til nogle bedre.
  • Vær bevidst om din kropsholdning – især i stående og siddende stillinger.
  • Træn 2-3 gange ugentlig og flet små øvelser ind i din hverdag.

 

Her er tre eksempler og gode råd, som du let kan flette ind i din hverdag:

1. En god kropsvane

Sid ikke ned i længere end 30 min. ad gangen. Bryd den siddende stilling ved computeren eller med strikketøjet og kom op at stå og ryst benene lidt, stræk kroppen, eller foretage dig noget andet, inden du sætter dig igen.

2. Den sunde kropsholdning

Når du bevæger dig fra punkt a til b i hjemmet eller andre steder, tager du fat at i hænderne bag ryggen, presser skuldrene tilbage og presser frem med brystkassen. Her styrker du de muskler, der sørger for en stærk og opret kropsholdning.

3. Flet en øvelse ind i hverdagen

Start morgenen med at løsne op for kroppens morgenstivhed ved at få gang i leddene – især i fingre, håndled, knæ og ryggens tre bevægelser:

  1. Krum og svaj
  2. Sidebøjning
  3. Rotation i rygsøjlen  

 

Hvis du kunne tænke dig at lære mere om, hvordan du passer på din krop, kan du tilmelde dig et af Hannes foredrag eller kurser. Uanset dit niveau eller interesser, så finder du også nemt et motionshold hos os, hvor du er sikker på at få sved på panden.