Skip to content
Pirita Taskinen

Dansen er en lykkepille

Dansen er en lykkepille

Pirita Taskinen har dyrket discomotion i otte år. Når hun møder ind i dansesalen i Carlsberg Byen, bliver hun mødt af venner, nye ansigter og forventningen om, at der er en spændende, udfordrende og frem for alt sjov aften i vente.

Deltagerne står i to rækker i dansesalen og varmer op med balletinspirerede øvelser. Underviseren på holdet er nemlig Sidse Koppel, som med en baggrund i ballet nu underviser i en lang række danse hos FOF København.

Discomotion hos FOF København
Underviser Sidse Koppel til discomotion.

»Jeg elsker den helt særlige energi af livsglæde og livskraft, som opstår i lokalet, når en tilfældigt sammensat gruppe af mennesker mødes i dansens univers og tillader dem selv og hinanden bare at give den gas og have det sjovt sammen. Mottoet er: Det behøver ikke altid at se godt ud – det skal bare altid føles godt!« fortæller Sidse.

Pirita havnede på discomotion-holdet ved et tilfælde. Hun havde egentlig gået til bollywood-dans i to år, men da der ikke var flere pladser på holdet, tog hun chancen og prøvede noget nyt. Det er nu otte år siden, og hun har ikke fortrudt!

»Der er flere ting, der motiverer mig til at gå på holdet. Øverst på listen står glæden ved musikken, dansen og fællesskabet. Vores underviser Sidse Koppel formår at skabe en balance mellem sjov og seriøsitet. Hun sætter barren højt og får os til at danse bedre, end vi selv troede, vi kunne.«

Pirita Taskinen
Pirita Taskinen har gået til discomotion i otte år.

Musikken bliver hurtigere og højere, mens kvinderne begynder at øve sig på deres koreografier. Der er masser af plads til grin, og det er noget både underviser og kursister sætter stor pris på.

»Faktisk tror jeg aldrig, at der har været en undervisningsgang på nogle af mine dansehold, hvor vi ikke på et eller andet tidspunkt er kommet til at grine sammen. Nogle gange bare en lille smule og andre gange så tårerne er trillet,« fortæller Sidse Koppel.

De sjove stunder opstår spontant i dansesalen og bliver også dyrket på holdet. I slutningen af hver sæson klæder holdet sig ud i matchende kostumer, der passer til temaet i deres koreografi. De har både været Blues Brothers med jakkesæt og hatte samt Pointer Sisters med neonfarvede benvarmere og crop tops.

Og dansen kan mere end at skabe smil og nye relationer. For Pirita Taskinen er det også en vigtig del af hendes fysiske velvære.

»Sidste sommer fik jeg en diskusprolaps i nakken. Ifølge min kiropraktor skyldtes det dårlig arbejdsstilling og manglende motion. Det fik mig til at indse vigtigheden af regelmæssig motion, strækøvelser og styrketræning. Det er alle ting, som discomotion tilbyder.«

For Sidse Koppel er det altid en fornøjelse at undervise holdet, hvor nye og gamle kursister kommer for at give den gas i sjove rammer: »Jeg plejer at kalde det min form for lykkepille at undervise i discomotion, da jeg simpelthen bare altid bliver i godt humør af det!«

UDFORSK OG BLIV INSPIRERET

Se alle vores dansekurser